Aluplast: családi vállalkozásként a leginnovatívabb cégek között

A Seitz család az 1982-es megalapítás óta vezeti a német aluplastot, amely elsősorban a kiváló minőségű műanyagablakok, ablakrendszerek miatt vált ismertté. A cég 24 telephellyel üzemel világszerte, és hírnevét annak köszönheti, hogy nagy hangsúlyt fektet az innovációra.

Tökéletesítés, fejlesztés, értékesítés

Igazi családi vállalkozás az aluplast, amely igen, így, kis kezdőbetűvel használja a márkanevet. A kezdetek 1982-ig nyúlnak vissza, akkor alapította a céget a németországi Karlsruhe-ban Manfred J. Seitz, amelynek vezetését egy idő után fiai, Patrick és Dirk vették át. A gyártásuk fókuszában a kiváló minőségű műanyagablakok, ablakrendszerek állnak, ezeket tökéletesítik, fejlesztik és értékesítik a nemzetközi piacon. A Seitz család büszkén mondhatja, hogy cégük az európai piac meghatározó szereplője. A vállalat magyarországi érdekeltséggel is rendelkezik, az aluplast Magyarország Kft. székhelye Budapesten található, de a márkát máshol is jól ismerik, 24 gyártási és értékesítési telephely üzemel világszerte. A működésük sikerének egyik titka a rugalmasság, amellyel bátran nyúlnak az újhoz, nagy hangsúlyt fektetnek a fejlesztésre, innovációra. Nem a legnagyobbak, ám a közepes méretű vállalatok között kiemelkednek: 2016-ban és 2017-ben helyet kaptak a top 100 leginnovatívabb cég között ebben a szegmensben.


Kezelhetőség, változatos dizájn, energiahatékonyság

Visszatérve az innovációhoz, ez az, amit legnagyobb értékének tekint az aluplast. Keresik az új impulzusokat, többlépcsős módszerrel dolgozzák ki fejlesztéseiket, majd ezeket rendszerben kezelik, ez hozza a sikeres végeredményt. Egyszerűbben fogalmazva előre látják, mire lesz igénye az ügyfeleknek, és még azelőtt megvalósítják, hogy ez az igény valóban felmerülne. Kiemelt értékük a nyílászárórendszerek könnyű kezelhetősége, a változatos és esztétikus dizájn, valamint az elmaradhatatlan energiahatékonyság, illetve biztonság. Mindez igaz műanyag ablakrendszereikre, bejárati ajtóikra, tolóablakaikra, zsalugátereikre és szellőztetőrendszereikre. A kiemelkedő hőszigetelést a profilkamrákba töltött poliuretánhabbal, valamint egy üvegszállal megerősített műanyaggal oldották meg, amit acél helyett használnak a termékeknél, míg a betörés elleni védelemben azzal teremtettek trendet, hogy az üveget a profilhoz ragasztják, amelyet így nehezebben lehet felfeszíteni. Utóbbinak értékes hozadéka, hogy a nyílászárók stabil formájúak maradnak, így évek múltán is tökéletesen nyithatóak és zárhatóak.