Aluprof: hatvan év tapasztalat, 1300 állandó ügyfél

A lengyel Aluprof több, mint egy egyszerű alumíniumprofil-gyártó: a cég 55 országban van jelen termékeivel, alkalmazottainak száma meghaladja a 2300-at, üzemeinek alapterülete pedig a 220 ezer négyzetmétert. A minőség, a tervezési szabadság és az energiatakarékosság egyaránt a legfontosabb értékeik közé tartozik.

Európa egyik vezető alumíniumrendszer-forgalmazója

Több mint 60 év tapasztalat, öt gyártóüzem, 1300 állandó ügyfél, 340 millió euró eladásból származó éves jövedelem – címszavakban ez jellemzi a lengyel Aluprof alumíniumprofil-gyártót, amely a nyersanyagként évente 83 ezer tonna alumíniumot feldolgozó Grupa Kęty SA vállalatcsoport tagja. A csoportot hazánkban az Aluprof-Hungary Kft. képviseli. A cég egész Európa egyik vezető alumíniumrendszer-forgalmazója, ami sokat elmond egyrészt a méreteikről, másrészt a vásárlók által feléjük áradó bizalomról. Az Aluprof 55 országba exportál, ezek egyike az Egyesült Államok, alkalmazottainak létszáma meghaladja a 2300-at. A cég termékpalettája széles: gyártanak nyílászárórendszereket, emelő-toló megoldásokat, harmonikaajtókat, homlokzati és homlokburkolati rendszereket, szúnyoghálórendszereket, tűz- és füstgátlókat, redőnyöket, betörésbiztos konstrukciókat. Az Aluprof otthonosan mozog a passzív építészetben, kiemelt figyelmet fordít az energiatakarékosságra, innovációjának köszönhetően pedig egyedi megoldásokkal szolgálja ki ügyfeleit.


Díjak és kitűntetések az építőiparban

A vállalat jelentős értékesítési területe Európa: rendelkeznek képviselettel a két kiemelkedő piacnak számító Németországban és Nagy-Britanniában, valamint Dániában, Belgiumban és Hollandiában, míg a keleti blokkból Romániában, Ukrajnában és Csehországban vannak jelen. A modern eszközparkkal ellátott üzemek alapterülete több mint 220 ezer négyzetméter, ekkora gyártóbázissal, teljesen automatizált technológiával látják el az igényeket, a magyarországi logisztikai központjuk raktárcsarnoka pedig 2900 négyzetméteres, ennek komolyságát jelzi, hogy nyolcszintes polcrendszeren tárolják az árukészletet. Kiemelten figyelnek a minőségre, ezt tapasztalt mérnökcsapatuk és minőségbiztosítási rendszerük garantálja, míg termékeiknél műszakilag fejlett megoldásokat alkalmaznak. Szintén fontos szempont a tervezési szabadság, valamint az energiatakarékosság megvalósítása. Erőfeszítéseiket elismerik a piacon: számos építőipari díjat és kitűntetést gyűjtöttek be az elmúlt években, ezek a minőség mellett elsősorban a gyors és dinamikus fejlődésnek szólnak.