Beltéri ajtó

Hogyan válasszak beltéri ajtót az otthonomba?

A legjobb beltéri ajtó kiválasztása fontos lépés az otthontervezés során. Olyan modell mellett kell döntenünk, amely dizájnban és funkcióban is megfelel az igényeinknek. Hogyan döntsünk? Alább megtalálja az általunk forgalmazott beltéri ajtó márkák katalógusait, amiből tetszés szerinti kombinációban választhat, illetve keresheti értékesítő kollégáinkat is, akik már a választásban is segítségére lesznek! Továbbá hasznos információkat szolgáltatnak a beltéri ajtóválasztással kapcsolatban. Összefoglaltuk, mire ajánlott leginkább figyelni. Keressen minket elérhetőségeinken!

Beltéri ajtó: Kifelé? Befelé? Balra? Jobbra?

Amikor beltéri ajtókat választunk a lakásba, a házba, ahol élünk, meghatározó döntés hozunk. Napi szinten érintkezünk ezekkel, így az egyik legsűrűbben használt bútordarabnak számítanak. Emiatt fontos, hogy jól átgondolt döntést hozzunk. Nem mindegy, melyik ajtó merre nyílik: bár a legtöbben azt hiszik, azonnal megmondják, balos vagy jobbos legyen egy megoldás, kifelé vagy befelé nyíljon, ez nem ennyire egyszerű. Esztétikai szempontok és a praktikusság is szerepet játszik a döntés meghozatalában. Ami mindenképpen hasznos: többször, minden élethelyzetet mérlegelve gondoljuk át a választást, és egyeztessünk a velünk élőkkel is az igényeikről. Sokszor használt megoldás, hogy a folyosóról egységesen befelé, a szobák felé nyílnak, ám a kisebb helyiségeknél ajánlottabb a kifelé nyíló változat a helytakarékosság miatt. Az sem mindegy, hol helyezkedik el egy ajtó a szobában: a nagyobb falfelületet kettéoszthatja, egy kisebbnél azonban ez nem ajánlott, ugyanis lecsökken a bútorok elrendezésének lehetősége. Ezért is fontos, hogy tudjuk előre, az adott helyiségben mit akarunk csinálni, hol lesznek a villanykapcsolók, és ehhez alakítani az ajtóválasztást.


A beltéri ajtó is dizájnelem

Mivel a természetes fény nagy kincs, ráadásul a rezsit is le lehet vele faragni, érdemes betervezni a választásba. Ha olyan szobára keresünk ajtót, ahol kevés az üveg felület, ajánlott üvegezett modell mellett dönteni. Ez egyébként plusz dizájnlehetőséget hordoz magában. Éppen ezért is minősül részben lakberendezési tárgynak egy beltéri ajtó. Lehet játszani a színekkel, a formákkal, végtelen lehetőség adódik a különböző helyiségek arculatának kialakítására. Ezt is figyelembe kell venni a választásnál. Kínálatunkban a Decor és a Modul ajtók közül lehet válogatni. Előbbi ránézésre könnyedebb, de ezzel együtt is stabil. A Decor ajtók tetszés szerint variálhatóak, megválasztható az üveg és a tömör betétek helye, a fóliázás. A Modul ajtókba szintén beépíthetők üvegek és betétek, csak ennek technológiája különbözik, ettől válik masszívabbá a szerkezet.


Forgalmazott beltéri ajtók