Egyre népszerűbb a külső roletta, mutatjuk, hogy miért

Egyre népszerűbb a külső roletta, mutatjuk, hogy miért

Egyre népszerűbb a külső roletta, mutatjuk, hogy miért

A roletta az egyik kedvenc árnyékolástechnikai megoldás hazánkban, de a legtöbben csakis a belső felhasználását ismerik. Pedig létezik külső roletta is, ami legalább ennyire praktikus és költséghatékony otthonunk árnyékolásának megoldásában.

Legyen minél strapabíróbb az anyag

A roletta alkalmazhatóságát annak anyaga határozza meg, azaz ugyanúgy lehet belső és külső árnyékolástechnikai megoldás. Más kérdés, hogy itthon elsősorban házon belül alkalmazzák, pedig a házon kívül történő használata is rengeteg előnnyel jár. Az egyik ilyen tulajdonsága, hogy egyedien szép kialakításokat lehet kitalálni, amelyek ékei lehetnek a homlokzatnak. Többféle típusa létezik, ezek közül szakembereink segítenek kiválasztani a legjobb megoldást a körülmények megismerése után. A kültéri felszereléshez a strapabíró, az időjárásnak jól ellenálló textilt kell alkalmazni, ám a legmenőbb gyártók már kifejlesztették erre a tökéletes megoldást – ez lehet típustól függően természetes anyag, impregnált poliészter vagy PVC is.


Fényzáró vagy fényáteresztő?

Ha tehát külső árnyékolót keresünk, a redőnyök és zsaluziák mellett érdemes a rolettákat is számításba venni. Gondolkozhatunk fényzáró modellekben és fényáteresztő kialakításokban is, a lényeg, hogy melyik helyiségben milyen sötétítési szintet szeretnénk elérni. Először mindig a célt határozzuk meg, csak utána válasszunk hozzá árnyékolástechnikát. Amennyiben a külső roletta mellett dönt az ügyfél, érdemes elgondolkodnia a motorizált megoldáson, amely luxusérzést valósít meg. A klasszikus árnyékolónak számító roletta házon belül már kiállta az idők próbáját, érdemes adni neki egy esélyt a külső felhasználás során is.