Gealan: a szőrmefeldolgozástól a műanyagprofilokig

A német Gealan hosszú utat járt be egy évszázada alatt, mire eljutott jelenlegi formájához, és lett Európa meghatározó, műanyagból készült ablakokat, ajtókat, redőnyöket gyártó szereplője. A cég kiemelkedik a termékinnovációban, sikereinek fontos eleme a kiváló vállalati kultúra.

Élen járnak a termékinnovációban

Amikor Adam Fickenscher 1921-ben megalapította szőrmefeldolgozó üzemét, még biztosan nem gondolta, hogy a Gealan egy évszázaddal később egész Európa egyik meghatározó, műanyagprofilokat, ablakokat, ajtókat és redőnyöket gyártó szereplője lesz a nyílászárók területén. Pedig ez történt: a németországi Oberkotzauban székelő vállalat több mint 1300 alkalmazottat foglalkoztat a kontinensen, a 2017-es évben pedig 225 millió eurót meghaladó forgalmat generált. 2014 nagy változást hozott: a Gealan csatlakozott a Veka AG-hoz, ahhoz a családi tulajdonú vállalatcsoporthoz, amely világszinten is meghatározó erő a műanyag profilrendszerek gyártásában. A Gealan rendelkezik telephellyel Németország mellett Litvániában, Lengyelországban, Romániában, kereskedelmi fiókja Bosznia-Hercegovinában, Szerbiában, Horvátországban, valamint Oroszországban és Franciaországban van. A cég nem egy egyszerű gyártó, hiszen élen jár a termékinnovációban: erőfeszítéseik eredménye a statikus szárazüvegezés (STV), az intenzív magszigetelés (IKD), valamint az acrylcolor ablakprofilok.


Funkcionalitás, esztétikus megjelenés

A cég teljes körű szolgáltatásra törekszik, ezért tanácsadást és oktatást kínál partnereinek, építészeknek, ablakgyártóknak. Dinamikusan növekednek, ezt saját bevallásuk szerint nagymértékben köszönhetik hozzáértő és lojális kollégáiknak, vállalati kultúrájuknak. Bevált módszerük a bizalomépítés: a partnereik felé ezt nem csupán a magas minőségű termékekkel, hanem közérthető kapcsolattartással és értékes szolgáltatásaikkal teszik. Működésüket szakértelem, megbízhatóság, pontosság, rugalmasság, valamint nem utolsó sorban kiváló ár-érték arány jellemzi, ezeknek köszönhetően számítanak piacképesnek egész Európában. Profilrendszereiknél a funkcionalitás és az esztétikus megjelenés ugyanolyan fontos, és hogy a kettőt egyszerre lehessen elérni, a legapróbb részletekig kidolgozzák nyílászáróikat. Az olyan alapértékekkel, mint a zajvédelem, a hőszigetelés, az akadálymentesség, a betörés elleni védelem vagy a megfelelő szellőzés, minden egyes modelljüknél törődnek. Az egyediségre is odafigyelnek, így szín- és formavilágban egyaránt képesek megvalósítani a vásárlói igényeket.