Három tipp, amellyel megelőzheted a bosszankodást a házfelújítás során

Három tipp, amellyel megelőzheted a bosszankodást a házfelújítás során

Három tipp, amellyel megelőzheted a bosszankodást a házfelújítás során

Három tipp, amellyel megelőzheted a bosszankodást a házfelújítás során

Három tipp, amellyel megelőzheted a bosszankodást a házfelújítás során

Felújítani élvezet, ám felújítani olykor macera! Sokan azért halogatják ezt a lépést már évek óta, mert tartanak a felfordulástól, a rendetlenségtől, a káosztól. Még szerencse, hogy a félelmek többsége teljesen alaptalan. Akad néhány tipp a tarsolyunkban, amiknek a bevetésével az aggodalom fellegei messzire fújhatóak.

1. A tervezés aranyat ér!

A csak úgy hűbelebalázs módjára megkezdett felújításnak általában nincsen jó vége. Szép dolog a lelkesedés, de a sikerhez ez nem elég. Különösen akkor nem, amikor a szakemberek összehangolt munkája elengedhetetlen a tökéletes végeredményhez. Márpedig, ha komplex renoválásról van szó, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy ki érkezik meg előbb a helyszínre: a burkoló, a festő vagy a vízvezeték-szerelő. A sorrendiség betartása nem régimódi elgondolás, hanem logikán alapuló stratégia. Abba ugyanis még belegondolni sem jó, hogy mi történne akkor, ha a szépen kifestett fürdőszobába betoppanna a „vizes”. Tehát az előzetes terveztetés kifizetődő taktika. A szakemberek összehangolt munkája kizárólag ilyen módon jöhet létre.

És ha már szakemberek: bár sokan rendelkeznek barkácsolási hajlammal, ez a profi kivitelezéshez nem elegendő. Vagyis a szakmunkákat minden esetben erősen javasolható szakemberekre bízni. Egyrészt sokszor a garancia csak így érvényesíthető, hitelesíthető. Másrészt ezzel többnyire elkerülhetőek az olyan váratlan meglepetések, amik esetlegesen a nem hozzáértés számlájára írhatóak.


2. A teljes visszajavítás nem luxus, hanem alap, ami jár!

A nyílászárók cseréje sarokköve a felújításnak. Nincs renoválás ablakcsere nélkül. Igen ám, de ez szintén egy olyan terület, amitől sokan tartanak, mert azt hallották, hogy túlságosan nagy rumlival, kosszal, törmelékkel jár. Ki az, akinek van kedve a takarítással bajlódni? Ráadásul ez mind semmi. De ha a régi nyílászáró helyébe egy modern típus kerül, akkor a megbontott falat, azaz a kőművesmunkát vajon ki végzi el? Ezek olyan dilemmák, amik teljesen jogosak, és szerencsére mindegyikre akad megnyugtató válasz. A profizmus a nyílászárósok világában úgy is tetten érhető, hogy biztosított-e a teljes visszajavítás a csere után. Ha igen, akkor nem vitás, hogy a megbízhatóság, egyúttal a szakmaiság adott. A PET-RO Nyílászárónál ez a szolgáltatás is igényelhető.

A cseréltetést megelőzi a helyszíni terepszemle, ami során kiderülnek azok az „apróságok”, amelyek a későbbiekben óriási jelentőséggel bírnak. A kivitelezés ezek után már nem ismeretlen környezetben zajlik, ami újfent olyan előny, amely a gördülékeny munkát támogatja. Jó időben az ablakok egyszerre is cseréltethetőek a különböző helyiségekben, így határozottan rövid idő alatt pont tehető a felújítás végére. Télen kicsit másabb a helyzet, de még akkor sem kell elhúzódó folyamattal számolni, ha a csere helyiségenként valósulhat meg.

3. Félre a kompromisszumokkal!

Ez az a tipp, aminek a jelentősége hatalmas! Kompromisszumok híján ugyanis az elégedettség borítékolható! S bár ide eljutni olykor bonyolultnak tűnik, de érdemes kijárni ezt az utat, mert a haszon felbecsülhetetlen!