Hogyan lehet természetközeli az otthonunk hangulata?

Hogyan lehet természetközeli az otthonunk hangulata?

Hogyan lehet természetközeli az otthonunk hangulata?

Hogyan lehet természetközeli az otthonunk hangulata?

Hogyan lehet természetközeli az otthonunk hangulata?

Az emberek többsége, ahogy telik az idő, egyre inkább vágyik mindarra, amit a természet képvisel. Arra az egyszerűségre, arra a letisztultságra, arra a magával ragadó atmoszférára, ami kényezteti a testet és a lelket, amitől az emberiség oly távol került. A vágy egyre erősebb mindennek a megtapasztalására, mégpedig nap, mint nap. Nemcsak az erdőben járva, a zöld területeken, hanem az otthon nyugalmában is. De miként valósítható meg mindez?

Természetes hatás a betondzsungelben?

Jóformán magától értetődő lenne a tanács, hogy aki költözés előtt áll, az olyan lakást, házat, vagy telket válasszon, ahol a természet közelsége adott. A tanács jól hangzik, de nem egyszer gyakorlatilag esélytelen megfogadni. Vagy azért, mert a költözés célja a belváros, vagy azért, mert a külvárosi területek sokszor anyagilag megközelíthetetlennek tűnnek. S az is jogos kérdés, hogy mi van akkor, amikor már adott az otthon épp egy panelrengeteg közepén, vagy bent a város szívében, ahol lényegesen több a beton, mint bármi más?

Akkor nincs más, mint a benti tér átalakítása, hogy odabent legalább a természet ereje érvényesüljön, ne pedig a szintetikus külvilág. Ez első hallásra bonyolult feladatnak tűnhet, de abszolút nem az. Az első lépés a természetes anyagok használata. Mindenben. A bútorokban, sőt még az evőeszközökben is. A fatányérok manapság pontosan ugyanannyira divatosak, mint például a bambuszból készült alternatívák, amik mindennek tetejében környezetbarát megoldások is egyben. Ráadásul vitathatatlan, hogy a régmúlt időket idézik. S bár akkoriban azért ettek az emberek fából készített tálakból, mert nem volt más, mára már fordult a kocka, s a kényszer felkapott, sőt környezettudatos irányzattá alakult.


A természetes anyagok máshol is feltűnhetnek?

Természetesen! Például a nyílászárókban. Ha már a fát említettük, akkor nem hagyhatjuk szó nélkül a fa ablakokat, amiknek a megjelenése magáért beszél. Autentikus, szemeket gyönyörködtető, vonzó, stílusos, mégis letisztult. Olyan összhangot képesek teremteni ezek az ablakok, ajtók, amire a legtöbben elsőre nem is gondolnak. Mindennek tetejében a fa nyílászárók jó pár pozitív tulajdonsággal rendelkeznek, túl a szembetűnő előnyökön. Ilyen például a strapabírás, az időtállóság, a megbízhatóság, a minőség, a hosszútávon borítékolható vonzó megjelenés. Éppen ilyen ablakokat szerezhetsz be a PET-RO Nyílászárónál!

Ami természetes, az gondoskodást igényel?

Igen, ezt azért nem érdemes elfelejteni, különösen a nyílászárókkal kapcsolatban. A fa ápolása elengedhetetlen a tartósság és az ép állapot megőrzéséhez. Ellenkező esetben a fa idővel magába szívja a vizet, kitágulnak a pórusai, ezáltal a térfogata is nő, torzul az egész szerkezet, és megindul a dohosodás, rohadás. Ez nem jelenti azt, hogy akkor naponta lakkozni kell a felületet, vagy csiszolgatni. Korántsem! A minőségi fa nyílászárók hosszú ideig megtartják az állapotukat mindenféle külső beavatkozás nélkül. Viszont ha évtizedes helytállás a cél, márpedig miért kellene ennél kevesebbel beérni, akkor ildomos a törődés szükségességével kalkulálni.