Mi a legjobb rezsicsökkentő megoldás?

Mi a legjobb rezsicsökkentő megoldás?

Mi a legjobb rezsicsökkentő megoldás?

Eddig is népszerű témának számított a rezsi összegének tartós csökkentése, de aktuálisan aligha akad ennél keresettebb felvetés. Sokan keresik azt a módszert, amivel ez ténylegesen kivitelezhető, aminek hála bebiztosítható a költségek lefaragása. Viszont milyen érdekes, hogy kevesen gondolnak arra, hogy a nyílászárók cseréje milyen előnyökkel jár együtt!

Hogyan függnek össze a műanyag ablakok és a rezsicsökkenés?

A kapcsolat első ránézésre elképzelhető, hogy nem evidens, viszont pár pillanat alatt fény derülhet a nem kevés anyagi haszonnal járó összefüggésekre. Ha a nyílászárók régiek, és gyakorlatilag akadálytalanul áramlik ki és be a levegő a szellőztetés konkrét igénye nélkül, akkor ez ősszel, télen egyet jelent a kifelé fűtéssel. Hiába megy a kazán, hiába van precízen beállítva a termosztát, ha elszökik a végtagokat simogató hő, akkor minden igyekezet hiábavaló. És bizony ezzel egyetemben a kiadások mérséklése is esélytelen.


Ellenben, ha az ablakcsere még időben megtörténik, akkor a műanyag nyílászáróknak köszönhetően pazar, hiánytalan szigetelés hozható létre. Ekkor támadhat a fagy, jöhetnek a tartós mínuszok és a jeges széllökések, ezek mit sem változtathatnak a benti, kellemesen magas hőmérsékleten. Mindennek a megteremtéséhez és megtartásához ráadásul kifejezetten kevés energia szükséges.

Hány éves kortól számítanak idősnek az ablakok?

Az állapot milyensége az elsődleges információ, az „életkor” nem biztos, hogy fix kiindulási alapként szolgálhat. A jelenlegi, szakértő szemmel felmért státusz azonban minden egyéb adatnál beszédesebb a PET-RO Nyílászáró tapasztalatai szerint.