Nem a fűtésen kell spórolni!

Nem a fűtésen kell spórolni!

Nem a fűtésen kell spórolni!

Nem mehetünk el szó nélkül az aktualitások mellett. A fűtés, illetve a vele való spórolás jelenleg olyan téma, ami gyakorlatilag minden egyes háztartásban vagy így, vagy úgy felmerült. Ám ez a hozzáállás, ez a megközelítés eleve hibádzik. Hogy miért? Rögtön mutatjuk!

Nem kell fagyoskodni a rezsicsökkentés érdekében!

Az alap feltételezés az, hogy ha nincs olyan mértékű energiafelhasználás, akkor nyilván a rezsi mértéke is kordában tartható. Vagyis hétköznapi nyelven megfogalmazva, ha nem megy a fűtés, akkor nincsen gond a költségek kifizetésével. Míg az első gondolati sor stimmel, addig a belőle fakadó kikövetkeztetés abszolút nem! Szó sincsen arról, hogy otthon fagyoskodni kell, vacogva túlélni a telet. Mert bár egy darabig ténylegesen jól fel lehet öltözni, de eljön az a pont, ahonnan már képtelenség tovább rétegezni a ruhákat.

De akkor mi a megoldás?

Valóban az energiafelhasználás mennyiségének csökkentése. Eddig rendben van, de a módja nagyon nem mindegy! A nyílászáró cseréjével ez a probléma pillanatok alatt orvosolható. Hiszen, ha az ablakok, ajtók prémiumminőségűek, mint ahogy az a PET-RO Nyílászáró kínálatában látható, akkor a hőszigetelés a maximumra tornázható.


Mit jelent mindez a gyakorlatban?

Azt, hogy kevesebb fűtés is bőven elég a kellemes hőérzet megteremtéséhez. Az optimális hőszabályozás ennyire egyszerű. Itt jegyezzük meg, hogy ennek fényében nyáron a hűtésre felhasznált energia mértéke is jelentősen leredukálható. Tehát egyetlen beruházás olyan sokszoros megtérülést hozhat magával, ami nap, mint nap tapasztalható!