Rehau: tradíció, magas műszaki tartalom, formabontó kialakítás

A német Rehaunál az évtizedes tapasztalat mellé formabontó kialakítást és innovatív technológiát kapnak az ügyfelek, legyen szó ablakról vagy ajtóról. A Smart Guard fejlesztés elhozza a jövőt: az ezzel felszerelt nyílászárók felismerik a betörési kísérletet, majd fény- és hangjelzéssel riasztják el a feltételezett tettest.

Folyamatos fejlesztések, hasznos újítások

Európa egyik legnagyobb tradíciókkal rendelkező nyílászárógyártója a német Rehau, amelynél a műanyag ablakok és a műanyag ajtóprofilok szerepelnek a termelés központjában. A cég Magyarországon is régi szereplő, a Rehau Forgalmazó Kft. kiterjedt szolgáltatási kínálattal rendelkezik, a nyílászárók mellett vízvezetékekkel, szellőztetéssel, padlófűtéssel foglalkozik. A nagy tapasztalathoz értékes tudás társul, ez a termékek minőségén is visszaköszön. A Rehau a magas műszaki tartalomban és a kifogástalan, modern megjelenésben egyszerre hisz, és ablakaikban, ajtóikban vissza is tudja adni ezt a vásárlóknak. Okos megoldások, formabontó kialakítások, innovatív technológiák – ez a Rehau, amelynek elég az első benyomás, hogy meggyőzze az ügyfeleket. A termékek alkalmazkodnak az igényekhez, legyen szó ablakról, bejárati ajtóról, erkélyajtóról vagy emelő-toló ajtóról. Minden szegmensben odafigyelnek a folyamatos fejlesztésekre, a hasznos újítások bevezetésére.


Terhelhető, mégis könnyű keretek

Forradalmi lépésnek számított egy a korábbiaktól jóval erősebb anyag, a szálerősítésű kompozit gyártásba való bevezetése, ez a kemény műanyag PVC és az üvegszál legjobb tulajdonságait egyesítette. A megoldásról érdemes tudni, hogy a nyílászárógyártás előtt a motorsportban, valamint a repülőgépek készítésénél használták, ebből is látszik, strapabíró tulajdonságokkal rendelkezik. A Rehau egyszerre valósította meg a megnövelt hőállóságot és a maximális stabilitást, ez két kiemelten fontos tulajdonság a nyílászáróknál. Talán mondani sem kell, hogy ezzel a termékeik képesek a szigetelés javítására, ezzel a rezsi csökkentésére. Mivel az ablakok és ajtók erősek, terhelhetőek, elbírják a nehezebb, azaz a hanggátló és a biztonsági üvegezést is. Mindezt úgy valósítják meg, hogy eközben a termékek tömege kisebb, mint a konkurenciánál tapasztalt megoldásoké, így ezek a nyílászárók könnyebben beépíthetőek. A futurisztikus Smart Guard technológia intelligens, mozgásérzékelős szenzorokkal rendelkezik, beépíthető a tokba, így észrevehetetlen, ha viszont betörési kísérletet sejt, fény- és hangjelzéssel hozza a bűnözők tudtára, nem éri meg próbálkozni. A Rehau nyílászáróihoz hozzátartozik a fenntarthatóság, a kényelem, valamint a sokszínű, akár egyedülálló kialakítás. Odafigyelnek az újrahasznosításra: régi ablakok feldolgozásával is készítenek új termékeket, csökkentve a szén-dioxid-kibocsátást.