Salamander: felső kategóriás gyártó a műanyag ablakok piacán

A német Salamander úgy tudott nemzetközileg jegyzett szereplővé válni a műanyag ablakok piacán, hogy az 1904-ben alapított cég eredetileg a cipőgyártásáról lett ismert, és talán még most is a lábbelikről azonosítják be őket a legtöbben. Pedig a Salamander a nyílászárók között ugyancsak képes a kiemelkedő minőségre, a termékek extrafehér színe pedig esztétikai és minőségbiztosítási okokból egyaránt telitalálat.

Cipőnek indult, műanyag ablak lett belőle

Lehet, hogy a Salamander márkát sokan a cipőiparból ismerik, de mindenkit megnyugtatunk: a német cég a műanyag nyílászárók piacán is meghatározó szereplőnek számít. A kezdetek 1904-ig nyúlnak vissza, akkor alapította Jakob Sigle a vállalkozást, míg a kiemelkedő minőségű műanyag ablakok készítése három évtizede tartozik a profiljukhoz. A gyártáshoz minden esetben prémium kategóriájú német alapanyagokat használnak, modelljeiknél horganyzott acél merevítővasakat alkalmaznak, valamint az övék a legszélesebb beépítési mélység a piacon, ami jelentősen megnöveli a felhasználási lehetőségeket, így sok szélsőséges ügyféligényre nyújt megnyugtató megoldást. Jellemző a márkára, a modellekre az extrafehér szín, szakmai berkekben a Salamander-fehér kifejezés is elterjedt. Ezzel időtállóbbá válnak a termékeik, amelyek a fehérségük miatt tovább ellenállnak a nap sugárzásának. Ennek ellenére a nyílászáróik más árnyalatokban is elérhetőek, széles színskáláról lehet válogatni. A dizájn szintén fontos elem, tudják ezt pontosan a Salamandernél, a Streamline profiljuk üveglécei ezért lettek kecsesek, ívesek, egyedi megjelentésűek.


Kiemelkedően sima profilfelület

A Salamandert a felhasználók kiemelkedően pozitív visszajelzései emelték a jegyzett márkák közé. A vállalat megoldásai ismertek kiváló hőszigetelő képességükről, és ha már a fehér színt említettük, ahhoz a könnyű takaríthatóság is hozzájárul: a profilok felülete a lehető legsimább, az íves kialakítás pedig megelőzi a szennyeződés lerakódását, hiszen kevésbé gyűlik össze rajta a kosz. A vízvezetős szárny fontos innovatív megoldásuk: ennek lényege, hogy a külső tömítőgumit megóvja a csapadéktól, amely így nem tehet kárt benne. A magasabb műszaki tartalom a legtöbb terméküknél alapfelszereltség, a cég minden eszközzel törekszik a tökéletes szigetelésre. Az erre a célra fejlesztett modelljeik ideális nyílászárók lehetnek még a passzívházakhoz is. Összefoglalva: a Salamander egy felső kategóriás gyártó a műanyag ablakok piacán, amelyet fehér színe tesz messziről is azonnal felismerhetővé.