A méret a lényeg

A méret a lényeg

A méret a lényeg

A méret a lényeg

A méret a lényeg

Vannak élethelyzetek és beszerzések, amikor a méret a legkevésbé sem fontos. Mindegy a szélesség, hosszúság, magasság vagy mélység. Lényegtelenek a paraméterek. Ugyanakkor akadnak olyan területek, ahol precíz adatok hiányában képtelenség a vásárlás, és főleg a beépítés. Úgyhogy igen, előfordulhat, hogy a méret igenis lényeg!

Pontosan minek a mérete annyira lényeges?

Beltéri ajtó vásárlásánál például olyan információkra van szükség, amiket első körben a legtöbben nem tudnak. Ez abszolút normális, lévén ezek az adatok speciálisak, és az ember talán oda sem figyel rájuk. Pláne, hogy kevesen rendelkeznek olyan szemmértékkel, hogy egyetlen szempillantás nyomán fel tudják mérni centiméterben a kért felületeket. De hogy egy kicsit konkrétabban is megközelítsük ezt a kérdést, ha a cél egy profi, prémium minőségű beltéri ajtó beszerzése, beszereltetése, akkor a következő adatok azok, amik nem hiányozhatnak: falnyílás mérete, fal vastagsága, valamint a szabad falfelület nagysága.

A mérés külön szót érdemel. Sokan hajlamosak csak úgy körülbelül megállapítani a centiket, mondván úgy is jó lesz. De nem, ebben az esetben semmiképpen sem lesz jó. Ugyanis a precíz adatok alatt ténylegesen olyan paramétereket értünk, amik milliméter pontosságra megegyeznek, és mutatják a valódi értékeket. Egyetlen centi eltérés elegendő ahhoz, hogy a kiszemelt, végül megvásárolt ajtó ne férjen be. Ez nem az a típusú forgatókönyv, amire sokan vágynának. Tehát a mérés szabócentivel történik, mégpedig maximális odafigyeléssel, precizitással, koncentráltsággal. Ha megvannak a vágyott paraméterek, akkor minden rendben, innentől kezdve a folytatás gyerekjáték.


Mi van akkor, ha ez egyedül nem megy?

Teljesen normális, ha ez így bonyolultnak tűnik, pláne ha az ember nem tudja pontosan, hogy honnan is kell kezdenie a mérést, vagy az meddig tart. S mivel jelen helyzetben tényleg milliméterpontos felmérésről beszélünk, ezért a tévedés nem fér bele. Úgyhogy ha túlságosan nehéznek tűnik a feladat, vagy ha túl sok a bizonytalankodás, akkor a legjobb szakmai segítséget kérni, ami a PET-RO Nyílászárónál könnyedén megoldható. A terepszemle, illetve a körülmények felmérésekor megtörténik a centiméterek begyűjtése, azaz az adatok rögzítése. Ezek után nem marad más, mint a többi tulajdonság megálmodása, például a szín milyensége. Ezek a jellemvonások már maximálisan egyéniségre, stílusra szabhatóak, a lényeg, hogy a méretek rendelkezésre állnak, így már nem ütközhet akadályba a professzionális kivitelezés.

Az optimális ajtó modell kiválasztásakor mindenképpen célszerű a szigeteléssel kapcsolatos jellemzőket előtérbe helyezni, hiszen ha történetesen a hőszigetelés kimagaslóan jó, az konkrét anyagi hasznot jelent. Míg az ideális hangszigetelésnek hála olyan intim közeg teremthető meg, ahonnan a hangok nem szivároghatnak ki a szomszédok felé, és befelé sem kúszhatnak be a nem kívánatos zajok. A nyílászáró cserére megéri úgy tekinteni, mint egy befektetésre, aminek a sokszoros megtérülése nem vitás, ezért aztán a cél a minél minőségibb modell beszerzése, beszereltetése. És mindez a méretekkel kezdődik!