Mi a különbség a legnépszerűbb garázskapuk között?

Amikor egy hosszú nap végén hazaérkezünk, nincs annál kényelmesebb, mint kiszállás nélkül, a motorizált garázskapu segítségével beállni autónkkal a garázsba. Kiváló választás lehet ehhez a redőnykapu és a hőszigetelt, szekcionált garázskapu is.

Motorizált garázskapu – a teljes körű kényelem

A garázskapukon belül a redőnykapuk egy külön kategóriát képviselnek, ebből a népszerű típusból is találni többféle hasznos megvalósítást. Nagy előnyük, hogy kis helyet foglalnak el, mivel a lamellák egy redőnyhöz hasonlóan feltekerednek a tokon belül. Persze csak akkor, ha tokos megoldást választunk, de a tok nélküli is jó döntés, csak a látvány lesz más. Ennek köszönhetően nem kell helyet hagyni beállásnál a nyitási folyamatnak, hiszen az egész függőleges síkban történik majd. A kapukat többféle anyagból gyárthatják, ezekben közös, hogy kezelték őket a mindennapi kihívások, azaz a napsütés és az időjárás viszontagságai ellen, így hosszú távú, rendkívül stabil megoldást jelentenek. A motorral felszerelt kapuk távirányítóval, egyetlen gombnyomással is nyithatók, ezek biztonságos, csúcsminőséget jelentő termékek. Az áramkimaradás sem okoz jelentős problémát, ebben az esetben kézi erővel lehet működtetni a szerkezetet. Kialakításában és színében egyaránt jól beilleszthető a ház külső dizájnjába.


Ha fontos a kiemelkedő hőszigetelés

A hőszigetelt, szekcionált garázskapu szintén függőlegesen nyílik, ennél sem szükséges helyet hagyni a házon kívül, ám nem egy tokban tekerednek fel a részei, hanem a garázsban, a mennyezet alatt, vízszintesen tárolódnak. Az olyan garázsoknál, ahol a szerkezet rásimulhat a mennyezetre, ez a leginkább helytakarékos megoldás, hiszen nem kell helyet biztosítani a toknak. Kiemelkedően szigetel, így főleg olyan helyekre ajánlott, ahol a garázs hőmérséklete, annak fűthetősége kiemelkedően fontos – ez olyankor hatalmas előny, ha az autó tárolása mellett másra is használjuk a garázst. Anyagát tekintve a legtöbb termék acél vagy alumínium, ehhez jön a szigetelést biztosító belső réteg. A külső részét védőréteggel látják el, ezzel is növelve tartósságát. Létezik fából készült szekcionált kapu is, ám annak karbantartása sokkal több ráfordítást igényel.


Tekintse meg további termékeinket