Amikor az árnyékolástechnika nem szereti, ha valami az útjába áll

Amikor az árnyékolástechnika nem szereti, ha valami az útjába áll

Amikor az árnyékolástechnika nem szereti, ha valami az útjába áll

Akadályérzékelés redőnymotorral – hallott már erről? Jó, ha tudja, hogy akadályérzékelős redőnymotorral egy magasabb szintű működtetést és számos értéknövelő funkciót visz otthona árnyékolástechnikájába! Az ilyen szerkezetek érzékeny szenzorokkal rendelkeznek, amelyek a legcsekélyebb hátráltató tényező esetén is azonnal megállítják a mechanizmus működését, így megóvják azt a károsodástól. Az akadályérzékelős rendszer az áramfelvétel folyamatos ellenőrzésével képes észlelni a szerkezet útjába kerülő gátakat felfelé és lefelé történő mozgás esetén egyaránt.

Mit tudnak a prémium akadályérzékelős redőnymotorok?

Az ilyen metódussal működő motorok nem csak megállnak akadály esetén, de vissza is tekernek egy fordulatot, hogy tehermentesítsék a rendszert. Beállítható a két végállás között egy úgynevezett „kedvenc pozíció” is, amely szintén elmenthető, és gyakorlatilag bármikor előhívható a távirányító segítségével. Persze a végállások is szabadon programozhatók. A gyárilag extra érzékeny detektorok általában a helyszíni sajátosságok figyelembevételével több fokozatba is állíthatók.


Figyelni kell a biztonságra

Biztonságtechnikai szempontból nem árt, ha gondoskodunk feltolásvédelemről, amennyiben nincs automatikusan a rendszerünkben. Zömében lefagyásvédelemmel is rendelkeznek ezek az elektronikus végállású motorok. Központi vezérlésekhez is ajánlják ezeket. Egyébként nem csupán redőnyök, de roletták, napellenzők mozgatására is ideálisak. Amennyiben már van motorja a redőnyében, és esetleg eszébe jut, milyen jó lett volna tudni, hogy akadályérzékelős motor is létezik, akkor szólunk: így is van megoldás!