Szeret hűsölni? Válogasson a legjobb árnyékolástechnikai eszközök között!

Ahogy az "otthon melege" elengedhetetlenül fontos a komfortos lakókörnyezet kialakításához, úgy az árnyékolástechnikai eszközökre is nagy szükség van. Segítünk jól választani!

Mire jók az árnyékolástechnikai eszközök?

Redőnyök, zsaluziák, belső árnyékolók. Amikor az árnyékolástechnikai eszközök között válogat az ember, számtalan lehetőséget kell mérlegelni. Az adott termékek előnyeiről, leghatékonyabb felhasználási lehetőségeiről részletesen írunk a róluk szóló aloldalon. Most arról szeretnénk értekezni, miért fontos, hogy nem csak a napfény beengedése, hanem annak kint tartása is megoldott legyen otthonunkban. Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat, szükség van a napra. Nem lehet csakis mesterséges fényben létezni, nem tesz jót az ember testének, lelkének, azért fontos, hogy az otthonunk kialakításánál megfelelő természetes fényt engedjünk be a helyiségekbe. Az is lényeges azonban, hogy ha kell, kint tartsuk a napsugarakat. Nagyot ronthat az összképen, ha bizonyos napszakban képtelenség leülni a családi asztalhoz, mert valakinek „kiégeti” a szemét a nap, vagy ha „láthatatlanná” válik a tévé, esetleg a számítógép, amikor elvakítja a képernyőt a beeső fényár. Többek között ezért kell gondoskodni a megfelelő árnyékolástechnikáról.


Tartsa kint a hőséget!

Fontos, hogy szabályozni tudjuk a lakásunk, házunk belső hőmérsékletét. Az árnyékolók télen is hasznosak, javítanak az ablakok szigetelésén, nyáron viszont elengedhetetlenek. A redőnyök, zsaluziák, belső árnyékolók akadályozzák meg, hogy a nap élhetetlenre forrósítsa fel a szobákat. Aki rendelkezik légkondicionálóval, az megoldja a hűtést, más kérdés, hogy súlyos összegeket fizet ki ezért a rezsijében. Ha azonban nincs légkondi a belső térben, egy felforrósodott lakásban szinte nem lehet majd megmaradni. Amikor tombol kint a hőség, hiába nyitunk ablakot, a levegő sem jár. Ha felszökik a hőmérséklet, egészen estig alig tudunk kezdeni vele valamit. A ventilátor jelent némi megoldást, ám közel sem tökéleteset. Ha viszont megfelelő árnyékolástechnikai eszközöket választunk, szabályozhatjuk a belső hőmérsékletet. Amikor kicsit fázunk, engedünk be napfényt, ha tombol a hőség, teljes sötétségbe boríthatjuk a lakást. Megoldhatóvá válik, hogy egy fárasztó nap után az otthoni „szauna” helyett kellemes, hűs szoba várjon, ahová belépni felér egy ajándékkal.


Tekintse meg további termékeinket