Az alumínium megérdemel egy esélyt?

Az alumínium megérdemel egy esélyt?

Az alumínium megérdemel egy esélyt?

Ha nyílászárók, akkor fa vagy műanyag. A legtöbben erre a két alapanyagra gondolnak, ha ablakcserét terveznek. Sőt manapság már a műanyag felé billen a mérleg nyelve, mert sokan a fát a viszonylag gyors elmúlással azonosítják – hozzátesszük, hogy tévesen. Alig akad bárki, aki az alumíniumot figyelembe venné, pedig figyelemre méltó tulajdonságokkal rendelkezik.

Időtállóság mindenekfelett?

Igen! Alapvetően ez lenne a cél mindenben. A nyílászárók korszerűsítésében meg különösen. A PET-RO Nyílászáró hitvallása, hogy ezek a döntések életre szólnak. Erre egyébként minden esély meg is van, ha minden részlet stimmel. Márpedig az alapanyag milyensége egy cseppet sem meglepő módon kulcsfontosságú!

Az alumíniumról köztudott, hogy könnyű, mind súlyilag, mind megmunkálás szempontjából. Ugyanakkor rugalmassága ellenére bírja a strapát, a gyűrődést. De akkor mi a probléma vele? Miért tartózkodnak tőle olyan sokan? Azért, mert a legtöbben kifejezetten előnytelen színben látják. Konkrétan, a megjelenését. Vagyis az alumíniumot ridegséggel, fémes hatással azonosítják. Miközben elegendő egyetlen pillantást vetni a PET-RO Nyílászáró palettájára és nyomban nyilvánvalóvá válhat a tény, hogy rideg, hideg, barátságtalan hatásról szó nincsen.


Miben nyerőek az alumínium nyílászárók?

Két területen is viszik a prímet a versenytársaikhoz képest. Egyrészt hangszigetelésben kimagaslóan teljesítenek. Másrészt nem törékenyek és a javíttatásuk is könnyű, egyszerű. Vagyis élettartam szempontjából nem csekélység mindaz, amit borítékolnak.