Az örök dilemma: esztétikum vagy praktikum?

Az örök dilemma: esztétikum vagy praktikum?

Az örök dilemma: esztétikum vagy praktikum?

Az új nyílászáró vagy csak szép lehet, vagy funkcionalitásában teljes. Sokan legalábbis ezt gondolják. Vagy-vagy. De milyen választás az, ami hiányon, veszteségen alapul? Semmiképpen sem ideális! Még jó, hogy a PET-RO Nyílászáró termékei mindkét területen a maximumon teljesítenek.

Mi a helyzet a küllemmel?

Valamiért elterjedt a köztudatban, különösen a műanyag nyílászárók esetében, hogy ezek az alternatívák nem a legszebbek. Persze, praktikusak, de ennél nem több. Ez, azonban távol áll a valóságtól. Az ablakok, ajtók műanyag kivitelben is pazar stílusjegyekkel rendelkeznek, mégpedig testre szabott módon. Az ugyanis magától értetődik, hogy minden háztartásban mások azok a színek, árnyalati különbségek, amik kívánatosak, amik jól mutatnak. Vagyis a színválasztás szabadsága kulcsfontosságú. Még szerencse, hogy a szinterezésnek hála számtalan színvariáció elérhető. Tehát az esztétikumot nem érheti kritika semmilyen tekintetben.


És ami a funkcionalitást illeti?

Az új nyílászárók praktikussága nem kérdéses. Mind hő-, mind hangszigetelés tekintetében kiválóan szerepelnek. Általuk végre megszűnhet a felesleges, akaratlan légáramlás, ami télen-nyáron egyaránt hatalmas ajándék. A zavaró neszek kizárásáról nem is beszélve, aminek hála a belső terek nyugalma megőrizhető. Ezen túl a beszereltetés folyamata sem jelenthet kihívást, hiszen néhány óra alatt helyükre kerülhetnek a kiválasztott, személyre és helyzetre szabott ablakok és ajtók. Tehát nem vagy-vagy, hanem is-is, és ez az, ami az optimális választás egyik megkérdőjelezhetetlen ismérve, amiből egyúttal nem érdemes engedni!