Ez a magyarok kedvence, ha sötétítésről van szó

Ez a magyarok kedvence, ha sötétítésről van szó

Ez a magyarok kedvence, ha sötétítésről van szó

Magyarországon a leginkább elterjedt redőnytípus a külső tokos redőny, amely úgy oldja meg a tökéletes sötétítést és hangszigetelést, hogy közben izgalmas dekorációs elemként is funkcionálhat a homlokzaton. Összeszedtük, miért ez a magyarok kedvence.

Minden befelé nyíló ablakhoz felszerelhető

A legnagyobb előnye talán az a külső tokos redőnyöknek, hogy egy beruházás során bármikor beépíthetőek, éppen ezért egyformán alkalmazhatóak új házak vagy lakások építésénél, nagyszabású felújításnál, de egy egyszerű nyílászárómodernizáció során is jól idomulnak az igényekhez. Tulajdonképpen minden ablaktípushoz felszerelhetőek, amelynek szárnyai befelé nyílnak, lehet ez alumíniumból, fából vagy műanyagból készült nyílászáró is. Használatuk nem csupán sötétítő funkcióval bír: egy minőségi redőny növeli otthona hőszigetelését, emellett biztonságosabbá is teszi az ingatlant, hiszen a redőnyök eredményesen működnek a betöréses lopások megelőzésében.

Mivel látható épületelemről van szó, a kialakításuk során kiemelkedő szerepet kapott a dizájn, valamint a lehető legszélesebb szín- és mintaválaszték. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag nincs olyan ügyféligény, amely a külső tokos redőnyöknél ne lenne megvalósítható, nálunk, a PET-RO Nyílászárónál is számtalan extra kérésre sikerült már megnyugtató megoldást kínálnunk az elmúlt étek során.


Extra funkciók: motorizált verzió, beépített szúnyogháló

A hő- mellett a hangszigetelésben is hatalmas javulást jelent egy külső tokos redőny, így több tekintetben is élhetőbb belső teret varázsol otthonába. Fontos, hogy mivel ezek a szerkezetek nincsenek egybeépítve az ablakkal, teljesen külön kezelhetőek, ez beszereléskor, cserekor hatalmas előnyt jelent, hiszen nem kell egyszerre mindent átalakítani, elkerülhető a felesleges bontás. A karbantartásuk nem jár jelentős költséggel, kifejezetten strapabíró megoldások, amelyek nem évekre, hanem évtizedekre nyújtanak segítséget.

A modernebb eszközök már nem is manuális kezelésűek, hiszen felszerelhetőek távirányítóval irányított elektromos motorral, amely akár egy okostelefonon keresztül is működtethető. Szintén extra, hogy bizonyos típusok szúnyoghálóval egybeépítve is megvásárolhatóak, így egyszere két funkciót is elláthat a tok. Legyen szó hagyományos műanyag redőnyről, új típusú műanyag redőnyről vagy éppen külső tokos alumínium redőnyről, mindegyik kiváló választást jelent majd otthona számára.