Ez az egyik legsűrűbb hiba, amelyet elkövetnek a társasházban, panelban élők

Ez az egyik legsűrűbb hiba, amelyet elkövetnek a társasházban, panelban élők

Ez az egyik legsűrűbb hiba, amelyet elkövetnek a társasházban, panelban élők

Aki lakóközösségben, azaz társasházban vagy panellakásban él, annak közösségben kell gondolkodnia, igaz ez a nyílászárók cseréjére is. Mert nem elég, ha egy adott lakás ajtói, ablakai modernek, az ugyancsak fontos, hogy a lépcsőházak, lépcsőfordulók nyílászáróin se szökjön el a meleg. Ha ezt elhanyagolja egy lakóközösség, annak mindenki a kárát látja.

Váltsa le a maradi megoldásokat modern, korszerű nyílászárókra!

Szolgáltatásaink között foglalkozunk lépcsőházak, lépcsőfordulók nyílászáróinak cseréjével is, méghozzá azért, mert ez egy olyan probléma, amely nem csak egy családot, hanem egy egész lakóközösséget érint. Hiába rendelkezik ugyanis valaki modern nyílászárókkal otthonában, hiába szereltetett be kiváló minőségű eszközöket, ha a lépcsőházban tenyérnyi rések tátonganak az ablakok mellett, és télen folyamatosan süvít be a hideg. A régi vaskereteket már régen elhasználta az idő, maradi megoldásoknak számítanak. Az egyéni szigetelés szempontjából viszont az is fontos, milyen körülményeket teremt a lakóközösség a lépcsőházon belül.

Ezek természetesen nagyobb volumenű, átfogóbb projektek, ám a PET-RO Nyílászárónál sokéves tapasztalatunk van a kivitelezésükben. A munkálatok során mindig odafigyelünk a lakókra, nem zavarjuk azok nyugalmát, az otthonok békességét. Lehet, hogy észre sem vesznek majd minket az ottélők, csupán az tűnik fel nekik, hogy sokkal kulturáltabb körülmények között juthatnak el a lakásuk ajtajához.


Jobb szigetelés, biztonságosabb lakóközösség, alacsonyabb számlák

A lépcsőházak nyílászáróinak modernizációja az alapvető biztonsági szempontok miatt szintén elengedhetetlen. A számkódos kapucsengők és a kaputelefonok általában megvédenek ugyan az illetéktelen behatolóktól, de csak akkor, ha az ajtó valóban stabil, és az ablakokat sem lehet könnyedén kifeszíteni. A modern nyílászárók tehát nem csak jól szigetelnek, de a lakások bejárati ajtaja mellett egy második védelmi vonalat is jelentenek az ottélők számára.

Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy a lépcsőházak, lépcsőfordulók nyílászáróinak cseréje minden lakó számára jelentős megtakarítást jelent. Persze nem a munkálatokról beszélünk, hanem azok eredményéről: a korszerű ajtóknak, ablakoknak köszönhetően csökken majd az épület hővesztesége, ami a közös költségen, de a lakásonként kiküldött fűtésszámlán is érezhető lesz hosszú távon. A lépcsőházak egyfajta előszobái egy panellakásnak, annak tisztasága közös érdek mindenki számára – ugyanez igaz a megfelelő szigetelés kialakítására is.