Féláron? Lehetséges!

Féláron? Lehetséges!

Féláron? Lehetséges!

Otthonfelújítási támogatás igénylésére van lehetősége 2021-től a legalább egy gyermeket nevelő családoknak, ebbe a nyílászárók cseréje is beletartozik. Ha mindent a szabályok szerint intéz valaki, hárommillió forintot is visszakaphat a teljes ráfordított összegből.

Akár hárommillió is visszajárhat

A magyar családok támogatása az utóbbi években egyre nagyobb hangsúlyt kap hazánkban, a koronavírus-járvány hatásai miatt pedig tovább szélesednek az erre irányuló lehetőségek. Ezek közül az egyik legfelkapottabb a 2021-től elérhető otthonfelújítási támogatás, amellyel a gyermeket váró vagy nevelő családok élhetnek. Ennek célja a lakhatási körülmények javítása, a magyarországi lakásállomány megújulásának ösztönzése, valamint az építőipari ágazat „fehérítése”. Az otthonteremtési programban az állam utófinanszírozással a költségek 50 százalékáig hozzájárul a felújításhoz, de ez a visszatérítés maximum hárommillió forint lehet. Akkor sincs gond, ha valaki nem tudja megelőlegezni a munkálatokra szükséges hatmillió forintot, erre ugyanis speciális és kedvező hitellehetőséget dolgoztak ki állami szinten.


Nyílászárócserére is költhető

A pénz rengeteg dologra elkölthető, a lényeg, hogy az anyagköltségnek és a munkadíjnak egyensúlyban kell lennie, erre pontos szabályokat tartalmaz a vonatkozó rendelet. Ebben felsorolják a nyílászárókhoz köthető munkálatokat is, mint választható lehetőségeket. Egészen pontosan a támogatás igénybe vehető belső nyílászárók, párkányok, küszöbök beépítésére, cseréjére vagy felújítására, illetve a külső nyílászárók cseréjére, redőny, árnyékoló, spaletta, rovarháló, biztonsági rács felszerelésére és cseréjére. Ezekben a munkafolyamatokban teljes körű segítséget nyújt a PET-RO Nyílászáró – a további részletekkel kapcsolatban keress minket bizalommal.