Felújítasz? Mutatjuk, milyen kivitelező az, amelyiket messziről el kell kerülni

Felújítasz? Mutatjuk, milyen kivitelező az, amelyiket messziről el kell kerülni

Felújítasz? Mutatjuk, milyen kivitelező az, amelyiket messziről el kell kerülni

Felújítasz? Mutatjuk, milyen kivitelező az, amelyiket messziről el kell kerülni

Felújítasz? Mutatjuk, milyen kivitelező az, amelyiket messziről el kell kerülni

A megfelelő felújítási vállalkozó kiválasztása minden beruházás sikerének kulcsfontosságú eleme. A jól kiválasztott szakember biztosítja a kiváló minőségű kivitelezést, az időszerűséget és a munka hatásaival való elégedettséget. Ebben a cikkben adunk néhány tippet, hogy mire kell figyelni a vállalkozó kiválasztásakor, hogyan lehet összehasonlítani az ajánlatokat és elkerülni az ezzel a folyamattal járó buktatókat.

Egy profi és a munkája iránt elkötelezett szakember aranyat ér. Nemcsak a munka végső hatása múlik rajta, hanem a megvalósítás ideje és az esetleges többletköltségek is. Amikor különböző iparágakból származó vállalkozókat keresünk, mindig próbáljuk meg összehasonlítani az ajánlatokat, ellenőrizzük a képesítéseket, olvassuk el a korábbi ügyfelek véleményét. Mielőtt szakember felvétele mellett döntenénk, érdemes feltenni neki néhány kérdést, például a munkatapasztalataival kapcsolatban. Így megtudjuk, mióta működik a piacon. A legjobb, ha minden felújítási és építési munkát olyan bevált építőipari cégeknek adunk ki, amelyek számos ajánlással büszkélkedhetnek.

Miben különbözik egy jó felújítási team?

Egy megbízható és korrekt kivitelező csapat az alapja a felújítási munkáknak, ezt mindenki megerősíti, akinek legalább egyszer szembesülnie kellett ilyen helyzettel. Felmerül azonban a kérdés: ki a megbízható? Mi jellemezze azt a professzionális kivitelezőt, akire rábízhatjuk lakásunkat, házunkat és sokszor jelentős összegeket a felújítási, kivitelezési munkák során?


Természetesen a kulcskérdés a nyújtott szolgáltatások minősége. Az építőipar egy sajátos iparág, és bár sokak számára úgy tűnik, hogy mindenki alkalmas lesz az adott munka kivitelezésére, ennél az attitűdnél semmi sem lehet nagyobb baj. A megfelelő tudás és sok éves tapasztalat általában garantálja, hogy az adott szakember tudja a dolgát. Fontos lesz az új ismeretek elsajátítására való nyitottság, hiszen az építőanyagok és az összeszerelési módok az évek során változnak.

Egy másik kérdés az ügyfélhez való közeledés és az elképzelései iránti nyitottság. Egy lelkiismeretes szakember tisztában van vele, hogy a másik oldalon általában egy laikus áll, akinek egy szép lakás víziója van a fejében, de fogalma sincs a felújítási munkálatok menetéről. Egy jó csapat ezt figyelembe veszi, és szükség esetén elmagyarázza az elvégzendő munkát, tanácsokat ad az anyagokkal és a lehetséges megoldásokkal kapcsolatban, türelmesen válaszol minden kétségre. A legapróbb részleteket is kész előre megbeszélni.

Végül, de nem utolsósorban, kardinális kérdés a felújítással foglalkozó cég tisztességes attitűdje és az elvégzett munkáért vállalt garancia kérdése. Fontos a részletes költségbecslés bemutatása, a megfelelő szerződés megkötése és az összes költség pontos elszámolása. Emlékezni kell arra, hogy gyakran az építtetők a felelősek a szükséges anyagok beszerzéséért, amelyekért a befektetőnek általában előleget kell fizetnie. Érdemes az ilyen típusú vásárlást igazoló számlákat vagy bizonylatokat kérni – egy megbízható vállalkozónak nem okoz gondot ezek bemutatása. A PET-RO Nyílászáró minden termékére és munkájára garanciát vállal, és kiemelten kezeli az ügyfelek elégedettségét.