Ha egyedi méretben van szükség ajtókra, ablakokra keressen minket!

Ha egyedi méretben van szükség ajtókra, ablakokra keressen minket!

Ha egyedi méretben van szükség ajtókra, ablakokra keressen minket!

Dizájnos kinézetre vágysz? Ismerkedj meg a rejtett zsanérokkal!
Egy új nyílászáró mindig szép, feldobja, újjá varázsolja az otthont. Ezzel együtt azonban fontos, hogy a választásnál megtaláljuk a legjobb választást a pénztárcánk vastagságához mérten. A nyílászárók világában mindig van új, innovatív megoldás – ezek közé tartoznak a rejtett zsanérok is.

Mik azok a rejtett zsanérok?

Zsanér, forgópánt, sarokvas, csuklópánt – ezeket a kifejezéseket egyaránt arra a szerkezetre használják, amely segít az ajtókat és ablakokat nyitni, illetve zárni. Tulajdonképpen egy kis, elforduló fémeszközről beszélünk, amely a nyílászáró működésének lelkét jelenti. Mivel ennek a funkcionalitása a fontos, nem a kinézete, a lehető legjobb, legesztétikusabb megoldás az, ha nem látszik. Ezt valósítja meg a német Siegenia brand, amely a vasalatokban elkezdte a rejtett zsanérok alkalmazását – ez a megoldás pedig már a PET-RO Nyílászárónál is elérhető.


Mik a rejtett vasalatok előnyei?

Amikor erről a technológiáról beszélünk, tudatosítani kell magunkban, hogy ami nem látható, az attól még lehet kiváló minőségű kialakítás. A rejtett zsanér pontosan ilyen: kivételesen tartós, tökéletes hő- és hangszigetelést nyújt, valamint számos állítási lehetőségen keresztül biztosítja, hogy a szárny sokáig megtartsa könnyű kezelhetőségét. A kivételesen hosszú élettartam mellé alacsony mértékű kopás társul, az alsó zsanért pedig egy erre kialakított fedő védi a szennyeződések ellen. Egy Siegenia rejtett zsanér kiegészítő elemek nélkül 150 kilogrammos teherbírásra képes, így a felhasználási lehetőségei szinte határtalanok.