Hogyan lehet nagyobb egy szoba a falak mozgatása nélkül?

Hogyan lehet nagyobb egy szoba a falak mozgatása nélkül?

Hogyan lehet nagyobb egy szoba a falak mozgatása nélkül?

Hogyan lehet nagyobb egy szoba a falak mozgatása nélkül?

Hogyan lehet nagyobb egy szoba a falak mozgatása nélkül?

Bármi is legyen az oka, hogy kis helyen élsz, kétségtelenül kompromisszumot kell kötnöd, hogy a dolgok rendben legyenek, és ne legyen szűkös a placc. Ha kifejezetten hangulatos, meghitt teret kerestél, szerencséd van. A puha, kényelmes kárpitozás, a sötét, meleg tónusok és a drámai világítás használatával a kis sarok csodálatos privát térré válhat. De ha valóban úgy érzed, hogy kis helyen kell nyújtózkodnod, akkor a falak mozgatása nélkül is módosíthatod a dekorációt, hogy a terület nagyobbnak tűnjön! A színeknek, a bútorok elrendezésének és az érdekes világításnak köszönhetően nem lesz olyan szűk a hely.

Kerüld a rendetlenséget!

Semmi sem okoz szűkösebb érzetet egy kis hely kapcsán, mintha túl sok holmi található látható helyen. Dolgozz ki egy stratégiát arra vonatkozóan, hogyan tarthatod zárt helyen a kollekciókat, ajtók és fiókok mögé rendezve. A hatékonyan kialakított és rejtett szemlélet révén a látható tér szervezett és nyitott lesz.

Nyisd meg az utat!

Ha a bútorok és kiegészítők elzárják a kilátást a szobára és a szabad terekre, a helyiség szűknek tűnik. Ha látod a padlót, és megnyitod a teret az ablak felületére is egy széles könyöklő használatával, a szoba jóval nagyobbnak tűnik majd. A könyöklők és párkányok tematikájában szakértő PET-RO Nyílászáró készséggel áll a rendelkezésedre az ilyen jellegű projektjeid kapcsán.

Könnyű, lágy, világos árnyalatok

A sötét, meleg színek hangulatossá teszik a teret, míg az intim, világos és hideg színek nyitottá és szellőssé varázsolják. Az optimális hatás érdekében voksoljunk a kék és a zöld lágy árnyalataira, és használjunk monokróm színsémát: válasszunk árnyalatokat ugyanabból a színcsaládból, és használjunk texturált falfelületeket, finom drapériákat. A hideg színek és a lágy matériák felülete nyitottabb érzetet kölcsönöz a helyiségnek.


Engedd be a fényt!

Bármely szoba nagyobbnak néz ki, ha jól megvilágítjuk természetes fénnyel vagy mesterséges megvilágítással. Szabaduljunk meg a nehéz drapériáktól, és nyissuk meg az ablakok terét, hogy beengedjük a nappali fényt a helyiségbe. Igen, újra beszélhetünk a téma kapcsán a széles könyöklő alkalmazásáról, ami igazi Jolly Joker a térnagyobbítás kapcsán.

Akár hiszed, akár nem, minél nagyobb, annál jobb!

Használj inkább kevesebb, de nagyobb, egyszerű bútort vagy kiegészítőt a több kisebb darab helyett, amelyek a zsúfoltság érzetét keltik a kis helyiségekben. A nyitott térnek és a nagy színes blokkoknak köszönhetően a szoba nyugodtabbnak és kényelmesebbnek tűnik.

Sima kárpitok

Preferáld a sima kárpit használatát a merész plédek, csíkok vagy nyomatok helyett. Ezen a fronton kizárólag csökkentett üzemmódban használd a textúrát, és ha teheted, ragaszkodj a semleges tónusokhoz.

Ha betartunk néhány egyszerű szabályt a kis helyiségek hatékony berendezésére és díszítésére vonatkozóan, otthonunk kényelmes lesz, és elkerüli a zsúfoltságot. Meghitt térérzetben részesülhetünk, amely minden igényt kielégít.