Így spórolj pénzt

Így spórolj pénzt

Így spórolj pénzt

Beköszöntött a téli hideg, a gáz és az egyéb fűtőanyagok ára pedig az egekben. Mindenki meleg ruházatot vesz, de vajon gondolunk-e lakásunkra ilyenkor? Az igazság az, hogy pontosan ilyenkor van itt a megfelelő idő régi nyílászáróink lecseréléséhez. Azt is elmagyarázzuk, miért éppen most.

Alacsonyabb rezsi, olcsó beruházás

A nyílászárócsere alatt a legtöbben azonnal teljes felújításra gondolnak, azonban ez téves elképzelés. Ahogy az emberek, úgy lakásunk nyílászárói sem egyformán öregednek. Talán nem is gondolnánk, de egy-két ablak vagy egy bejárati ajtó lecserélésével a zord időjárás előtt hihetetlen mértékben csökkenthetjük elkövetkezendő fűtésszámláinkat. Így már nem is tűnik olyan költséges beruházásnak a dolog, ugye? Nos, igen, akár egyetlen elöregedett ablak a nappaliban, ami nem zár rendesen, nagyon sok plusz költséggel járhat, amikor megjön a gázszámla. Pedig ennek a kicserélése tényleg nem egy horribilis összeg.


Ilyen egy jó befektetés

Ha végiggondoljuk, rá fogunk jönni, hogy villámgyorsan visszahozza majd az árát a nyílászárócsere, így mindenképp csak nyerhetünk vele. Ne várjunk addig, amíg már az egész ház tropa, hogy majd utána mindenféle hitelekből hatalmas felújítási projektekbe kezdjünk. Sokkal jobban megéri, ha mindig csak azt javíttatjuk vagy cseréljük le, ami épp elromlott. Nem csupán azért, mert így nem kell majd hatalmas összegeket összekaparnunk egy teljes felújításra, hanem mert amíg erre várunk, folyamatosan és észrevétlenül hullnak ki a forintok zsebünkből. Legyen szó fűtésszámláról a nyílászárók esetében, vagy vízszámláról egy csöpögő csap esetén: rengeteg pénz elszivárog a havi költségvetésünkből ezekre, amíg már annyira rossz nem lesz a helyzet, hogy végre tegyünk is ellene.