Itt egy megoldás a rovarok ellen, amit imádni fogsz!

Itt egy megoldás a rovarok ellen, amit imádni fogsz!

Itt egy megoldás a rovarok ellen, amit imádni fogsz!

Itt egy megoldás a rovarok ellen, amit imádni fogsz!

Itt egy megoldás a rovarok ellen, amit imádni fogsz!

Itt a nyár, a jó idő – és a rovarinvázió. Az idei tél sem hozott magával kemény fagyokat, így aztán a rovarok nagyrészt átvészelték az elmúlt hónapokat sértetlenül. Nem csoda, hogy abban a pillanatban, ahogy a nappalok melegebbé váltak, teljes lendülettel feltűntek, és zümmögve hozták mindenki tudtára, hogy felébredtek téli álmukból. Éjszaka zümmögésre riadni, nappal a konyhában rovarokat kergetni – kellemetlenségek, amik idegőrlőek. De még jó, hogy a kánikulában nélkülözhetetlen a friss levegő beengedése. Akkor vajon mi a megoldás?

A rovarok csak behálózásra várnak!

A pliszé szúnyogháló az a rovarhálós innováció, ami a fenti helyzetekre kényelmes és tökéletes gyógyírként szolgál. Roppant könnyen felszerelhető, és még ennél is egyszerűbben működtethető. Ám az egyik legnagyobb előnye, hogy méretre szabhatóságának hála még extra nagy tolóajtókra is felszerelhető. Vagyis ha történetesen tombol a nyár, akkor a teraszajtót nem kell behúzni, félve attól, hogy a rovarok elárasztják a lakást, lévén a háló megakadályozza a hívatlan vendégek beröpülését. Az erős hálóval ellátott konstrukció tartós, ellenálló, stramm, strapabíró, vagyis a beszereltetésével túlzás nélkül állítható az évtizedes helytállás. Azért ez nem mindennapi ígéret, különösen manapság. Az alábbiakban nézzük meg közelebbről a legjelentősebb előnyöket, de a tisztán látás kedvéért a hátrányokat is!

Könnyedség több fronton!

A pliszé szúnyogháló mozgatása pofonegyszerű, és ez nem valami jól hangzó túlzás, hanem maga a valóság. Olyannyira igaz ez, hogy még kis gyermekek is könnyedén kinyithatják vagy visszacsukhatják. Ez óriási pozitívum, pláne a legkisebbek szemében, akik így teljes jogú felhasználóivá válhatnak a rovarokat behálózó terméknek. Egyébként pedig senkinek sem mellékes, hogy mennyi energiát, időt kell belefektetni egy olyan alapvetően bagatell dologba, mint a háló mozgatása. És ha már a mozgatásnál tartunk, akkor újabb vonzó tulajdonsága, hogy a mozgatási tartományán belül bárhol, bármelyik ponton gond nélkül megállítható. Ezen kívül a harmonikaszerű kialakításnak köszönhetően kis helyet foglal.


De mik a hátrányok?

Ahhoz, hogy a kép a maga teljességében kibontakozhasson, lényeges megemlíteni azokat a tényezőket, amik adott esetben negatívnak bélyegezhetők. Az egyik, hogy a háló harmonika kialakítása miatt némileg megfogja a fényt, azaz az adott helyiséget kissé beárnyékolja. Ez napsütötte nappaliknál, hálószobáknál egyáltalán nem hátrány, sőt nyáron kifejezetten előnyös, de sötétebb terekben érdemes vele számolni. A háló takarítása ezen túl az átlagosnál nehezebb, de természetesen közel sem megoldhatatlan.

Egy jó tanács a végére!

A pliszé szúnyogháló "sikerének" egyik záloga a megfelelő méretezés. A szélesség és a magasság lemérése több ponton elengedhetetlen az optimális kivitelezéshez. Ennek hiányában a háló nem képes ellátni a feladatát, úgyhogy a felmérés, valamint az adatok rögzítésének szakaszában mindenképpen célszerű a PET-RO Nyílászáró szakembereinek közbenjárását kérni, akik pontosan tudják, mik azok a paraméterek, amik nélkülözhetetlenek.