Jó, ha nemcsak a telefonunk, hanem az otthonunk is okos?

Jó, ha nemcsak a telefonunk, hanem az otthonunk is okos?

Jó, ha nemcsak a telefonunk, hanem az otthonunk is okos?

Az igazság az, hogy az okos technológia visszavonhatatlanul betoppant a mindennapok színterére. Szó sincs arról, hogy kizárólag a mobilok vagy táblagépek világában aratnának az innovációk. Hogy mi a legjobb példa erre? Túl a köszönő hűtőszekrényen és mikrón – a redőny. Mégpedig a motoros variáció, aminek a mozgása akár távolról is könnyedén vezérelhető, ki hitte volna, akár egyetlen applikáció hathatós közbenjárásával.

De miért éri meg az okosítás?

Azért, mert rengeteg kényelmet hozhat a hétköznapokba. Nézzük a redőnyök példáját. A PET-RO Nyílászáró két motoros alternatívát ajánl: a vakolhatót, illetve a külső tokost. Mindkét rendszer kombinált szúnyoghálóval is felszerelhető. Ami a vezérlés típusát illeti, létezik fali kapcsolós, távkapcsolós és wifi vezérlésű variáns is. Azt meg talán említenünk sem kell, hogy az egyéb, speciális tulajdonságok még ezen felül élvezhetőek, mint például a fényérzékelés vagy az időkapcsolós kivitel.

Összegezve: a motoros megoldás akár a világ másik pontjáról is irányítható, pusztán egy applikáció közbenjárásával. Azért ez tényleg nem mindennapi komfortot jelent! Nincs olyan, hogy elfelejtettük a redőnyt le vagy felhúzni, és a fényérzékelésnek köszönhetően még takarékosság tekintetében sem elhanyagolhatóak a rendszer pozitívumai.


A nehezen leengedhető vagy felhúzható redőnyök emléke már a múlté?

Igen, vagy ha még akad, ahol nem, akkor kétségtelenül elérkezett az idő a változtatásra. A beruházás mértékéhez képest a megtérülés óriási, gyakorlatilag nap, mint nap érezhető, élvezhető.