Jön a tavasz, fel kell készülni a rovarok elleni védelemre

Jön a tavasz, fel kell készülni a rovarok elleni védelemre

Jön a tavasz, fel kell készülni a rovarok elleni védelemre

Bár odakint még hűvös van, már közeledik a tavasz. A kellemes idő beálltával viszont megérkeznek a rovarok is, tehát érdemes már fontolóra vennünk, milyen szúnyoghálóval szeretnénk majd védekezni ellenük. Ugyanis többféle típus közül válogathatunk ezeket illetőleg, és nem árt, ha az igényeinknek megfelelőt szerezzük be.

Ablakokra

Ha ablakainkra szeretnénk szúnyoghálót, hogy a szellőzés során megóvjuk hálószobánkat, nappalinkat vagy lakásunk bármely helyiségét, akkor a fix keretes szúnyoghálók jelenthetik a legjobb választást. Természetesen ez sem igaz minden esetben. Ha például az emeleten szeretnénk szúnyoghálót az ablakainkra, akkor egy rolós változattal jobban járhatunk. A keretes változat fixált védelmet kínál, amely ideális lehet például a fürdőszoba ablakára, azonban a nappali esetében már nem feltétlenül, ugyanis nem tudunk tőle többek közt virágot locsolni vagy kihajolni. Ide egy rolós szúnyoghálóval jobban járunk, amelyet egy kézmozdulattal félrerakhatunk, ha nincs rá szükségünk épp.


Ajtókra és teraszokra

A nagyobb felületekre a toló szúnyoghálók jelentik az ideális megoldást, amelyek bár fix kerettel rendelkeznek, oldalirányba eltolhatóak. Ablakok tekintetében azonban csak a nagyobb méretűekhez használhatóak, mert a keret rendelkezi némi helyigénnyel.

Univerzális megoldás

Ha szeretnénk egységes szúnyoghálót minden nyílászárónkra, erre is akad lehetőségünk. A pliszé vagy plisse szúnyoghálók harmonikaszerűen nyithatóak és csukhatóak, emiatt rendkívül helytakarékosak és bármekkora felülethez ideálisak. Pontosan emiatt viszont magasabb árkategóriába is tartoznak az előbbieknél.