Miért érdemes a hőszigetelés javításán túl a teljes cserén gondolkodni?

Miért érdemes a hőszigetelés javításán túl a teljes cserén gondolkodni?

Miért érdemes a hőszigetelés javításán túl a teljes cserén gondolkodni?

Amikor az ablakok vagy ajtók cseréje kerül szóba, a legtöbben a javuló hőszabályozásra asszociálnak, mint legfontosabb pozitív következmény. Tény és való, hogy ez az egyik legfontosabb előny, amivel számolni érdemes. Szó szerint is, hiszen az energiaszámlákon látható összegek jelentősen csökkenhetnek. De van itt még valami, ami figyelmet érdemel!

Viszlát, zajok, üdvözlet, megnyugtató csend!

Amikor az elöregedett nyílászárók helyére végre új ablakok, ajtók kerülnek, akkor nem csupán a hőszigetelés válik bőrrel tapasztalható módon jobbá, de a neszek is párkányon kívülre zárhatóak. Sokan ezt a tényezőt nem méltatják túl sokra, mert látszólag nem olyan érdekes. Ellenben amikor a mindennapokban eltűnik beltéren a kinti „neszezés”, amikor az utca zaja nem hallatszik be, és amikor az éjszakák nyugodtabbá válnak, akkor máris felértékelődik ez a pozitívum. Kevesen tudják, de a zajok nagymértékben megterhelik az idegrendszert, lefárasztják az idegeket. Az ebből fakadó fásultság általában a nyugtalan éjszakákban mutatkozik meg a legjobban, ám az ok nélküli stressz nem egyszer szintén ennek köszönhető. Vagyis nagyon is megéri kint tartani a zavaró hangokat!


Az otthon meghittsége is megőrizhető?

Igen, hiszen nemcsak befelé nem juthatnak el a neszek, hanem kifelé sem. A PET-RO Nyílászáró nyílászárói ablakai és ajtói erre képesek. Kitűnően szigetelnek! Az meg már csak hab a tortán, hogy jól is néznek ki, azaz nagyszerű kiegészítőivé válhatnak a környezetüknek, a belső tereknek, legyen szó szobáról, nappaliról, konyháról vagy éppen előszobáról.