Mik a legmenőbb színek 2023-ban a háztervezésnél?

Mik a legmenőbb színek 2023-ban a háztervezésnél?

Mik a legmenőbb színek 2023-ban a háztervezésnél?

Mik a legmenőbb színek 2023-ban a háztervezésnél?

Mik a legmenőbb színek 2023-ban a háztervezésnél?

Minden év hoz magával valami újdonságot, legalábbis ami a divatot illeti. Nem meglepő módon ez alól a háztervezés, azaz az építészet sem kivétel. Sőt! A kérdés már csak az, hogy melyik az az irány, ami trendi marad húsz év múlva is? Mert nyilván házépítésnél nem években, hanem évtizedekben gondolkodik az ember, kivéve persze, ha a színezés gyakran megismétlődő program. De utóbbi forgatókönyv csak kevesek szíve vágya, érthető okokból.

Szürke minden mennyiségben és árnyalatban!

Az elmúlt esztendők egyik legütősebb színe a háztervezésben kétségtelenül a szürke. Világos, sötét, átmenetes, számtalan megvalósítási variációja ismert. Sokan tartózkodnak tőle, mondván túlságosan komor, viszont alapvetően játékos árnyalatról beszélünk, ami megfelelő módon adagolva, keverve és felkenve igazán vonzó látványt nyújt. Arról nem is szólva, hogy kitűnően ellenáll az időjárási viszontagságoknak, illetve az idő vasfogának. Nyilván minden sérülést, koszfoltot nem képes elrejteni, de azért az sem vitás, hogy sokkal strapabíróbb szín, mint mondjuk a fehérre meszelt ház, amin pár nap után meglátszik az idő múlása.

Amikor a ház színe, színezése kerül a figyelem célkeresztjébe, akkor egy ponton belépnek a képbe a nyílászárók. Még jó, hogy a PET-RO Nyílászáró kínálatában nincs hiány a vonzó alternatívákból. Nem elég, hogy klasszikus és formatervezett modellek egyaránt elérhetőek, de még a lágy íveken túl a lécek szépsége is megkérdőjelezhetetlen.


Mi az az acrylcolor?

Az acrylcolor profil speciális eljárással készül, és gyakorlatilag egy az egyben összeolvad a műanyaggal. Ezért aztán extra mértékben ellenálló, bírja a gyűrődést, és simán szembeszáll a meteorológiai kihívásokkal, amikből akad bőven. Szél, tűző napsütés, hatalmas mennyiségű sáros eső, vagy éppen jégverés – hogy csak a leggyakoribb jelenségeket említsük. Helytállósága azonban nem pusztán ezen a téren mutatkozik meg, hanem abban is, hogy nem karcolódik, nem sérülékeny, nem pattogzik vagy töredezik le. Az esetében a hosszú élettartam nem egy jól hangzó délibáb, hanem az évtizedekben mérhető valóság.

Az esztétikus kivitelezés épp úgy elengedhetetlen, mint a praktikum csúcsra tornázása. Pont ezért érdemes ezt a speciális technológiát megismerni, mert nem mindennapi, amit kínál. A dizájnos megjelenés olyasvalami, ami épp úgy nem kérdéses, mint az, hogy ez nem festék, és jóval vastagabb bármilyen lakkrétegnél. Ezek a tulajdonságai is a masszívságát bizonyítják.

Az építészetben a szépséget a forma, a színek és az anyagok harmóniája adja. A színes acrylcolor nyílászáróknak helyük van a homlokzatok megtervezésekor, függetlenül attól, hogy műemlék jellegű házakról, ipari létesítményekről vagy modern épületekről van szó. Bárhova, bármilyen stílushoz passzolnak. A lenyűgöző színválasztéknak hála tulajdonképpen majdnem mindegy, hogy melyik szín lép elő befutóvá a háztervezés folyamatában, mert a hozzá idomuló, illő profil kiválasztása semmiféle nehézséget nem jelenthet. Így akár még új divatirányzat is megteremthető, hiszen alapvetően az egyéni ízlés mérvadó!