Milyen kihívásokkal érdemes számolni a nyáron az árnyékolók szempontjából?

Milyen kihívásokkal érdemes számolni a nyáron az árnyékolók szempontjából?

Forróság. Kora reggeli izzasztó hőség. Erőteljes UV-sugárzás, aminek a hatókörében negyed óra alatt borítékolható a leégés. Igen, ezek olyan kockázatok, amik együtt járnak a nyárral, pláne manapság. Mik azok az időjárási fordulatok, amik még az árnyékolókat is próbára tehetik?

Amikor először merül fel a kérdés, hogy belső vagy külső árnyékolástechnikai alternatíva javasolható inkább, akkor megannyi tényezőt célszerű alaposan végiggondolni a konkrét válasz megadása előtt. Például sarkalatos pont, hogy milyen állapotúak a jelenlegi nyílászárók, illetve mi jellemzi az elhelyezkedésüket?

Ha ugyanis alapvetően az ablakok régiek, törékenyek, amúgy is megviseltek, és történetesen még utcafronton is helyezkednek el, kerítés és minden egyéb felvezetés nélkül, akkor bizony az optimális árnyékolás megálmodásánál nem elegendő pusztán a megszokott elvárásokat célkeresztbe állítani, hanem ildomos a biztonság, védelem témakörével külön foglalkozni. Hogy miért? Pontosan azért, amit fentebb már említettünk, hiszen ha a nyílászárók rossz állapotúak, akkor könnyedén sérülhetnek, betörhetnek.


Nem kell ehhez túl sok minden. Elég egy kiadós jégeső, tíz percen keresztül. Ez manapság nem, hogy nem ritka jelenség, hanem gyakorlatilag mindennapos meteorológiai esemény. Szóval ugyan figyelmen kívül lehet hagyni, de az jól látható, hogy ez semmiképpen sem kifizetődő taktika. Még jó, hogy a PET-RO Nyílászáró kínálatában megannyi külső árnyékolástechnikai variáció elérhető!