Műanyag? Fa? Alumínium? Melyiket válasszam?

Műanyag? Fa? Alumínium? Melyiket válasszam?

Műanyag? Fa? Alumínium? Melyiket válasszam?

Az ablakcsere során az egyik első feladat, hogy az ember eldöntse, milyen anyagból készült megoldások kerüljenek az otthonába. A legismertebb a műanyag, a fa és az alumínium, ezért most röviden bemutatjuk, melyik miért előnyös. Amit viszont már előtte ki kell emelnünk: a PET-RO Nyílászárónál mindegyik változat elérhető!

Műanyag

Hazánkban ez a legnépszerűbb verzió, talán a kiváló ár-érték arány ennek az oka. A műanyag ablakok energiahatékonyságban kiválóak, sőt évről évre jobbak, ahogy a gyártók egyre hatékonyabb kialakítást kísérleteznek ki. Ugyanilyen erős szempont a tartósság, hisz az elismert brandek akár 50 év garanciát is vállalnak termékeikre. Szintén az előnyök közé sorolják a könnyű takaríthatóságot, illetve hogy a műanyag ablakokból hatalmas színválaszték elérhető.


Fa

Az örök klasszikus, a mindent magában foglaló természetesség. A minőségi fa nyílászárónál nincs szebb megoldás, ám cserébe nagyon vigyázni kell rá. Nem elég egyszer beszerelni, azt időről időre karban kell tartani, hogy az eredeti szépségében szolgálja az ingatlanban lakókat. A fa nyílászárókkal nehéz mellényúlni, ám azt nem árt megjegyezni, hogy magasabb árkategóriába esnek, mint a műanyag megoldások.

Alumínium

Az itthon legritkábban használt anyag a nyílászárók esetében az alumínium, pedig sokáig lehet sorolni az előnyeit. Élettartam és a stabilitás tekintetében a legjobb választást jelentik, a fém ugyanis nehezen sérül, hiába telnek az évek. A modern megoldások már megfelelnek a divatirányzatoknak és a hőszigetelési normáknak is, ráadásul környezettudatosak, hisz a fém újrahasznosítható. Megtetszett a sok jó tulajdonság? Azért ne feledd: ezeknek meg is kell fizetni az árát.