Műanyag könyöklők a strapabíróság jegyében

Műanyag könyöklők a strapabíróság jegyében

Műanyag könyöklők a strapabíróság jegyében

Nap, mint nap hallhatjuk a tv-ben, hogy a műanyag nem bomlik le elég gyorsan… Igen, ez valóban így van, tagadhatatlanul. Viszont akár tetszik, akár nem, része életünknek, és nagyüzemi termelésben folyik az előállítása. Ez ellen nem tehetünk semmit. Miért ne húzhatnánk hát hasznot belőle?

Könyöklők egy életre

A könyöklők legtöbbször fából vagy műanyagból készülnek. Bár az előbbi roppant környezetbarát, megvannak a hátrányai. A fa könyöklők sokkal rövidebb élettartamúak, mint műanyag társaik. Persze ezek is elég jól bírják, tehát nem kell azon aggódnunk, hogy évente könyöklőt kéne cserélnünk. Viszont utóbbiak verhetetlenek a strapabíróság szempontjából. A fát előbb vagy utóbb kikezdi az időjárás, hiába van különleges anyagokkal kezelve a felülete. Valamennyi vizet úgyis felszív a könyöklő, és ez egy idő után kiütközik majd. Persze itt évekről beszélünk, viszont a műanyag teljes mértékben ellenáll az ilyen környezeti hatásoknak. Sőt, a fagyokat is jobban viseli, mint természetes társa.


Modern, divatos megoldás

Tehát méltán kijelenthetjük, hogy nem csupán modern, divatos megoldást jelent, de tartósat is. Nem hagy rajta nyomot a tűző napsütés sem, nem szívja ki a színét. Talán az acél párkányok bírnak még hasonló strapabírósággal és élettartammal, viszont ezeknek van egy borzasztó nagy hátrányuk a műanyaggal szemben: roppant módon képesek felforrósodni nyáron. Könyöklő révén ez nem túl előnyös tulajdonság. Nem a legkellemesebb érzés, ha megéget az ablakpárkány.