Mutatjuk, hogyan teheted még kényelmesebbé az udvarod használatát!

Mutatjuk, hogyan teheted még kényelmesebbé az udvarod használatát!

Mutatjuk, hogyan teheted még kényelmesebbé az udvarod használatát!

Mutatjuk, hogyan teheted még kényelmesebbé az udvarod használatát!

Mutatjuk, hogyan teheted még kényelmesebbé az udvarod használatát!

A minden egyes nap élvezhető kényelem nem luxus, hanem alap. Ám ezt még időben érdemes kiépíteni, azaz végiggondolni, hogy vajon mik azok az eszközök, technológiai fejlesztések és egyéb kiegészítések, amik megtámogathatják a minél komfortosabb kerthasználatot. Hiszen itt a tavasz, nemsokára a nyár is megérkezik, úgyhogy itt az idő alaposabban is körbejárni ezt a kérdést.

Megéri öntözőrendszerben gondolkodni?

Az elmúlt évek tanúsága szerint egyre kevésbé lehet alapozni az időjárás alakulásának kiszámíthatóságára. A régi, népi megfigyelések egyre kevésbé jönnek be, így aztán megannyi területen borulnak azok az évtizedes, bevált praktikák, amik tíz, húsz, vagy harminc éve jól teljesítettek. Az öntözés is egyre nagyobb kihívást jelent, és ez abban az esetben is érvényes, ha csupán a gyep ápolásáról beszélünk. A fű is nehezen bírja az égető napsugarakat, és a víz hiánya sem kedvez a fejlődésének. Márpedig a legtöbben, ha virágoskertre vagy veteményesre nem is vágynak, azért az a „szép zöld gyep” ott van a megvalósításra váró álomképek között. Száz szónak is egy a vége, a csodaszép, üde, zöldellő környezet megteremtésének érdekében megéri öntözőrendszert kiépíttetni. Megannyi konstrukció elérhető már, a vízhozam pedig aszerint szabályozható, ami egyénileg kikalkulálható. Ha a rendszer működésbe lép, akkor mindegy, hogy esik-e az eső, mert a locsolásnak hála a megfelelő mennyiségű nedvesség állandó jelleggel garantálható. Miközben a kényelem is adott, lévén nem kell slagot szorongatni naphosszat, vagy öntözőkannával járkálni.

Manuális irányítás helyett távvezérlés?

Az elektromos garázskapu olyan fejlesztés, ami konkrétan megszépítheti, megkönnyítheti, egyszerűbbé varázsolhatja a mindennapokat. Nem mindegy ugyanis, hogy a bejutáshoz előbb ki kell szállni kinyitni az ajtót, végül visszazárni a kaput, vagy egyetlen gombnyomással elintézhető az egész folyamat. A könnyebbség adott! Ráadásul a kaput mozgató rendszer energiaigénye minimális, úgyhogy plusz költségektől sem kell tartani. Az idő olyan érték, ami felbecsülhetetlen kincs, márpedig minden egyes ki- és beszállás megspórolásával percek takaríthatóak meg. Zuhogó esőben, fagyban vagy kánikulában ráadásként ezek a percek nem egyszer óráknak tűnnek. A legtöbb régi típusú kapu viszonylag gondmentesen felfejleszthető, aminek hála komplex beszerzés helyett valójában felújításról van szó, aminek a megtérülése sokszoros. Ezt a kényelmet kínáljuk a PET-RO Nyílászárónál is!


A napnál is világosabb!

A kertben megélt pillanatok kényelméhez, varázsához hozzájárul a megfelelő megvilágítás. A romantikus hangulatvilágításon túl mindenképpen célszerű funkcionális fényforrásokkal is számolni. Tapogatózva kimenni az udvarra nem annyira vicces, úgyhogy az ösvény megvilágítása például mindenképpen jó ötlet, ahogy az autóbejáró, vagy éppen a kapu is ideális, ha valamilyen szinten fényárban úszik. A világítástechnika kiépítése a LED-es technológiának hála nem okozhat nehézséget, mindennek tetejében költségek terén is nagyon kedvezőek az ajánlatok, miközben a hosszú élettartam és az energiatakarékos üzemelés borítékolható.