Ez a magyarok kedvence, ha sötétítésről van szó

Nem fér el a hagyományos háló? Van egy nyerő megoldásunk!

Nem fér el a hagyományos háló? Van egy nyerő megoldásunk!

Kevés idegesítőbb dolog létezik annál, mint amikor a szellőztetés során rovarok, bogarak tucatjai jutnak be otthonunkba. Erre találták ki a szúnyoghálót, amely kívül tartja a "zümmögőket", de mi a helyzet akkor, ha nem fér el az eszköz az ablaknál? Szerencsére erre is van megoldás.

A mágnes a válasz a kérdésre

Mágneses szúnyogháló – jól jegyezzük meg ezt a kifejezést, mert szükségünk lehet rá egy lakás vagy ház felújításánál. Optimális esetben a nyílászárókat úgy szerelik be egy új házba, hogy helyet hagynak rajtuk a szúnyoghálóknak, amelyek nélkül nehéz elképzelni egy meghitt, nyugodt otthont. Ha kinyitjuk az ablakot, majd azonnal megrohannak minket a rovarok, nem érezzük majd jól magunkat a saját házunkban sem. Szóval szerencsés esetben a szúnyogháló alapfelszereltség egy új házon, ám egy használt esetében, a felújítás során találkozhatunk olyan szituációval, hogy bár kellene egy ablakra hálót szerelni, nincs erre lehetőség, mert nem hagytak neki helyet. Ilyenkor jön képbe a mágneses verzió.


Könnyen leszerelhető és tisztítható

Az alumíniumkeretes mágneses szúnyoghálót a legtöbbször olyan esetben alkalmazzuk, amikor már nem fér el más típusú keretes szúnyogháló. Társaihoz hasonlóan kitűnő védelmet nyújt a rovarok ellen, a különbség mindössze annyi, hogy mágnesek rögzítik kívülről a szerkezetet. Ha egy ablak nincs felkészítve a szúnyogháló fogadására, azaz nincs beleszámolva a helyigény már beépítéskor, ezzel lehet orvosolni a helyzetet. Praktikus megoldás, mert bár fix keretes, könnyen leszerelhető, így bármikor takarítható, valamint a redőny kinti oldala is lemoshatóvá válik a szúnyogháló levétele után.