Nyerő választás, avagy a harmonikaablak négy legnagyobb előnye

Nyerő választás, avagy a harmonikaablak négy legnagyobb előnye

Nyerő választás, avagy a harmonikaablak négy legnagyobb előnye

Látványos megoldást kínál egy fénnyel teli otthon megteremtéséhez a tolóajtó, ám nem ez jelenti az egyetlen lehetőséget. A harmonikaablak ugyancsak népszerű – hogy ezt alátámasszuk, megvizsgáltuk, mi a négy legnagyobb előnye.

1. Növeli a teret

A harmonikaablak előnye, hogy képes néhány másodperc alatt hatalmas átjárót varázsolni az otthon és a természet közé. Mindez azt jelenti, hogy egy ilyen megoldás még a tolóajtóknál is intenzívebb kapcsolatot hoz létre a kinti világgal. Nincs más feladat, mint az összetett szerkezet kinyitása, amely bár elfoglal majd némi helyet, mindez a töredéke annak, amelyet felszabadít – képes például egy nappalit és egy teraszt tökéletesen összekötni. Segítségével a belső terek határozottan nagyobbnak tűnnek majd.

2. Beengedi a fényt

Azzal, hogy egy hatalmas üvegfelületet helyezünk el az otthonunkon, garantáljuk a megfelelő mennyiségű természetes fény bejutását. Ebben is hibátlanul teljesít a harmonikaablak, amely fénnyel árasztja el a házat vagy lakást, ezzel emeli annak komfortérzetét. A természetes fény olyan kincs, amelyet minden otthon megérdemel, és amelyet minden családtag élvez majd.


3. Remek hőszigetelő

Sokan félnek az üvegfelületektől, elszökő melegtől, hőhidaktól tartanak. Ez azonban alaptalan aggodalom, hisz a harmonikaablak a hőbetéteknek köszönhetően ugyanolyan jó hőszigetelő, mint a fal, amelybe beillesztik. A hangszigeteléssel sem lesz gond, a szerkezet és az üveg a kialakításának köszönhetően megszűri az utcáról érkező zajokat. Ezt a termék hosszú távon garantálja, hiszen a alumíniumból készült profilok merevek, tartósak, időtállóak.

4. Tetszetős dizájn

A végére hagytuk, de nem utolsó szempont a dizájn, amely a komfortos otthon kialakításánál szintén kulcskérdés. A harmonikaablak tökéletes összhatást nyújt nyitott és csukott állapotban egyaránt, ráadásul azért, hogy jól illeszkedjen az enteriőrhöz, illetve a homlokzathoz, több színből is lehet választani a kivitelezésnél.