Öt tanács, amellyel látványosabb lesz otthonod enteriőrje

Öt tanács, amellyel látványosabb lesz otthonod enteriőrje

Öt tanács, amellyel látványosabb lesz otthonod enteriőrje

Öt tanács, amellyel látványosabb lesz otthonod enteriőrje

Öt tanács, amellyel látványosabb lesz otthonod enteriőrje

Az otthon, mint hangulat megfoghatatlan, nehezen körülírható, viszont érezhető. Ez az az érzet, ami többet mond minden szónál, ami miatt jó átlépni a küszöböt, amiért szívmelengető hátrahagyni a nap fáradalmait. Ehhez a légkörhöz nagyban hozzátartozik a közvetlen környezet milyensége, aminek ha az összhatása barátságos, hívogató, akkor az otthonosság kézzel fogható. Nézzük azokat a tanácsokat, amik még akkor is jól jöhetnek, ha amúgy látszólag már minden adott az elégedettséghez.

1. A színvilág folyamatosan újraszínezhető

Az árnyalatok adják az otthon lelkét. Azok a színek, amik főszerephez jutnak a textíliákban, a kárpitokban, a bútorokban, vagy éppen a falak, a burkolatok színében. Nagyon nem mindegy, hogy világos vagy sötét árnyalatok uralkodnak. Előbbiek kitágítják, míg utóbbiak összehúzzák a teret. Ahol egyébként aprók a helyiségek, jól jön ez az érzéki csalódás, a tágasság érzetének erősítése, míg hatalmas terekben határozottan kellemes érzést keltenek a színpalettában megjelenő kontrasztok. Sokan azt gondolják, hogy ha egyszer már döntöttek egy-egy szín mellett, az kőbe van vésve, azaz megváltoztathatatlan. Nyilván ez abban az értelemben félig igaz, hogyha minden egy adott színvilághoz idomul, akkor markáns módosítás csak jelentős átalakítás árán érhető el. Ellenben a nüánsznyinak tűnő újraszínezések egy-egy árnyalat finom becsempészésével igazán jó ötletek, amelyek végeredménye egy mindig megújuló, folyton izgalmas színekben pompázó közeg.

2. A stílusosság is meghatározó

Retró vagy minimalista? Skandináv vagy klasszikus? Farmhouse vagy modern? Számtalan stílusirányzat érhető el manapság, ráadásként mindegyik egyeduralkodó a maga nevében. Ha megvannak azok a színek, amik befutók, akkor a segítségükkel kialakulhat az adott stílusvilág minden egyes részlete. Nyilván nem kötelező egyetlen irányt követni, viszont az tény, hogy nagy könnyebbséget jelent egy adott stílushoz igazodni. Arról nem is beszélve, hogy ha megvan az a világ, ami mind színeiben, mind formáival abszolút nyertes, akkor a kiegészítők megvásárlása is leegyszerűsíthető, hiszen adott egy keret, amihez könnyű idomulni.


3. A kevesebb nem csak néha több

Különösen nagyobb helyiségek esetében figyelhető meg a túlzsúfoltság tendenciája, amikor túlságosan sok a miniatűr apróság, amikor túl sok minden kerül felhalmozásra az adott térben. Ez nem kifizetődő taktika, még akkor sem, ha a helyiség mérete látszólag elbírja ezt a fajta „sűrűséget”. A kevesebb a lakberendezésben mindig több, és ez természetesen a kiegészítők, a díszítő elemek beszerzésére is érvényes.

4. Praktikum vagy esztétikum? Kettő az egyben!

Miért kellene a funkcionalitás és a szépség között dönteni? A széles könyöklők pontosan abba a kategóriába tartoznak, ahol mindkét elvárás egyforma erővel jut főszerephez. És mivel a praktikusság épp úgy adott, mint a vonzó megjelenés, így a kerek egész életérzés garantálható, akárcsak az elégedettség. A könyöklőkből pedig bárki szinte végtelen választékot találhat a PET-RO Nyílászárónál!

5. A felújítás divatja hódít

A lakberendezésben régi-új irány, ami most ismét aranykorát éli a renoválás, mégpedig a bútordarabok arculatának újratervezése a meglévő alapanyagok segítségével. Munkás feladat ugyan, de a végeredmény valóban látványos.