Otthonunk védelme – a megfelelő bejárat kiválasztása

Otthonunk védelme – a megfelelő bejárat kiválasztása

Otthonunk védelme – a megfelelő bejárat kiválasztása

Lassacskán kifelé megyünk a télből, ami azt jelenti, hogy nemsoká az időjárás is lehetővé teszi régi, elavult nyílászáróink lecserélését. Itt sajnos a legtöbben csak lakásuk ablakait veszik szemügyre, ez pedig nem meríti ki a témát. Nyílászáróinknak ugyanis oszlopos részét teszi ki a bejárati ajtónk, amelyet már nem csupán a jó szigetelés jegyében érdemes megválasztanunk.

Értékeink biztonsága

Bejárati ajtónkkal talán tökéletesen elégedettnek gondoljuk magunkat, emiatt pedig nem is szemrevételezzük alaposabban. Ez viszont egy fatális hiba! Talán ajtónk jól szigetel, nem nyikorog és még esztétikailag is egész kellemes élményt nyújt. Az igazság azonban, hogy a bejárati ajtónak nem ez a funkciója. A hőszigetelés vagy az esztétika csupán akkor jöhet szóba, ha az adott ajtó valóban biztonságos is, elvégre az értékeinket védelmező bástyáról beszélünk. Ha régi ajtónk nem elég strapabíró, például egy elöregedett fa bejárati ajtónk van, azt busásan megfizethetjük, amikor a nyaralás után a cuccaink kihűlt helye vár otthon. Tehát fontos, hogy ajtónk strapabíró és naprakész legyen. Felejtsük el a százéves darabokat.


Strapabíróság és esztétika

Ha szeretnénk biztosra menni, ugyanakkor fontos számunkra otthonunk esztétikája, érdemes a műanyag vagy alumínium bejárati ajtók közül válogatnunk. Ezek a darabok ugyanis évek múltán is stabilan védelmezik otthonunkat – nem kell aggódnunk az elöregedésüktől. Ráadásul, akik fa dizájnt képzeltek el otthonukhoz, azok is válogathatnak számtalan ilyen felületű darab közül a bejárati ajtók terén. Feltétlen érdemes tehát vetnünk egy pillantást a kínálatra.