Sosem volt még ilyen fontos az antibakteriális kilincsek használata

Sosem volt még ilyen fontos az antibakteriális kilincsek használata

Sosem volt még ilyen fontos az antibakteriális kilincsek használata

A vírusok és baktériumok elleni védekezést eddig is illett komolyan venni, ám a pandémia megmutatta, mi történik, ha nem teszünk meg mindent a védekezésért. A nyílászáróknál erre is kitaláltak jó megoldást – ismerkedjünk meg az antibakteriális kilincsek előnyeivel.

Biztonságos megoldás

A vírusok elleni védekezésről szólt a 2020-as év, a csapból is a három legfontosabb tanács folyt: távolságtartás, maszkviselés, rendszeres és alapos kézmosás. Ez utóbbi a legfontosabb a nyílászárók esetében, hisz egy ajtó kinyitásához a legtöbb esetben kilincset használunk, amely alkalmas a fertőzések terjesztésére. De nincs ez így, ha antibakteriális kilincseket használunk!

Ezek a modern, antibakteriális felülettel ellátott megoldások minden épületben, kültéri és beltéri nyílászáróknál is jó szolgálatot tesznek. Az acélból készült eszközök antibakteriális felületét hosszú távú eredményesség jellemzi, ami úgy gátolja a baktériumok elszaporodását, hogy közben bátran takarítható tisztítószerekkel, nem sérül meg ez a képessége. Azzal, hogy az emberre és a környezetre biztonságos a megoldás, jó szolgálatot tesz a jelenlegi helyzetben.


Nyilvános helyekre kiemelten ajánlott

Az antibakteriális felület elsősorban nyilvános helyeken fontos, ott, ahol ugyanazt a kilincset egymás kezébe adják az emberek. Kereskedelmi egységek, hivatalok, üzemek, középületek – hogy csak néhány példát említsünk. Ám mivel a betegség a családtagok között is terjedhet, egy ilyen kilincs az otthonunkban szintén védelmet ad, csökkenti a megbetegedések esélyét.

Az antibakteriális bevonat használható beltéri és kültéri kilincseknél, ajtónyitó gomboknál is. Alapértelmezett szín a fehér, a mélyfekete és az inox, de ugyancsak kapható krémfehér, szürkésbarna, ezüst, gyöngyházarany és antracit árnyalatban.