Vigyázz, támad a hőség!

Vigyázz, támad a hőség!

Vigyázz, támad a hőség!

Megérkezett a kánikula, visszavonhatatlanul! Az elmúlt hetekben, a napsütötte részeken olykor ötven fokig is felkúszott a hőmérő higanyszála. Ez a forróság kifejezetten nehezen tolerálható, főleg zárt térben. Persze sokan csak bekapcsolják a légkondicionálást és élvezik a hűs levegőt. Igen ám, de mi van akkor, ha a klimatizálás ilyen vagy olyan okokból nem jöhet számításba? Akkor marad az éjjel-nappal üzemelő, ingyenes szauna, vagy van még valami tipp, trükk a tarsolyban?

A testre szabott árnyékolástechnika elhozhatja a várva-várt enyhülést!

Nyilván az árnyékolók megléte önmagában csodával nem ér fel. De arról sem célszerű megfeledkezni, hogy a közbenjárásukkal a nyári hőség jelentős része egy az egyben kizárható. És bár a témánk szempontjából ez most nem releváns, mégis megjegyezzük, hogy a téli hőszigeteléshez is rengeteget tehet hozzá az a technológiai variáció, ami adott helyzetben a leginkább ideális választás. Vagyis a döntést nem jó ötlet a szomszéd értesüléseire vagy a hallomásból itt-ott összeszedett információkra bízni, mert így könnyen vakvágányra tévedhet az amúgy jó szándék.


Mi tekinthető optimális elhatározásnak?

Az, ami maximálisan az egyénileg felmerülő elvárásokhoz, elképzelésekhez igazodik. Mégpedig szakmai alapon, természetesen. Szóval érdemes a PET-RO Nyílászáró tapasztalatára hagyatkozni a tervezés, átbeszélés szakaszában, így ugyanis garantálhatóan megtalálható az a külső vagy belső árnyékolástechnikai verzió, ami a lehető legtöbbet nyújtja, a legkedvezőbb feltételek mellett.