Viszlát, zavaró zajok?!

Viszlát, zavaró zajok?!

Viszlát, zavaró zajok?!

Odakint, a párkányon túl dudálnak az autók, beszélgetnek az emberek, a település neszei óhatatlanul beszűrődnek. Ezek azok a hanghatások, amik bár elviselhetőek, sőt idővel úgy tűnik, megszokhatóak, valójában erőteljes megterhelésnek vetik alá az idegrendszert. Aminek a kifáradása előbb-utóbb, de inkább előbb borítékolható. A fáradékonyság, a stressz, a rossz alvás mind olyan tünetek, amik a napi zajszennyezés margójára is írhatóak.

Mi erre a megoldás?

Természetesen az optimális hangszigetelés. Na, igen, de ez mit jelent a gyakorlatban? Például olyan ablakokat, amik maximális hatékonysággal zárnak, kirekesztve ezzel a zajszennyezés minden egyes elemét. Ami még ezen túl előnyként bezsebelhető, az a belső terek intimitásának megőrzése. Hiszen, ha kintről nem tudnak párkányon belülre érkezni a hangok, akkor ez fordított irányban sem működik. Végre mindegy, hogy kíváncsi-e a szomszéd, szeret-e hallgatózni, nem juthat információhoz, mert a minőségi nyílászáróknak köszönhetően a magánélet szentsége megvédhető.


Hő- és hangszigetelés egyben?

Igen, azok az ablakok, amik a PET-RO Nyílászáró kínálatában kaphatóak, kivétel nélkül az élen teljesítenek, ami a hőszigetelést illeti. Ám ezen túl, a kevesebbet emlegetett, de láthatóan mégis fontos hangszigetelés is figyelmet érdemel. A segítségével zajos út menti lakások tehetőek csendesebbé, nyugodtabbá, aminek a valódi értéke felbecsülhetetlen. Végre a pihenés nyugalmát egyetlen, kívülről érkező betolakodó hangfoszlány sem zavarhatja meg, mindaddig, míg az ablakok csukott állapotukban hangszigetelőként is funkcionálnak.