Miért éri meg a redőnyök mellett dönteni?

Ha valaki árnyékolástechnikai megoldást keres, elsőre valószínűleg a redőnyök jutnak eszébe. Nem véletlenül: a magyarok számára még mindig ez a legnépszerűbb megoldás az otthonainkban.

Minden ablaktípusra alkalmazható

A redőnyök évszázadok óta jelentik az emberi élet részét, már a rómaiak is ezt használták, hogy árnyékban hűsölhessenek, míg hazánkban az 1800-as években jelent meg az első változat. Ez a megoldás, amelyet sokan rolónak ismernek, kiválóan alkalmas a lakóépületek hőszigetelésére, de nagyrészt a hangszigetelést és a vagyonvédelmet is megoldja. Készülhet műanyagból, fából és alumíniumból is, mindegyiknek megvan a maga előnye. Azt például egységesen el lehet mondani, hogy minden ablaktípusnál alkalmazhatóak, még akkor is, ha olykor bizony szükség van a szakember leleményességére, hogy kivitelezzen egy bonyolultabb helyzetet. Ami megoldható, azt meg is kell oldani, szakembereink is ezt az elvet követik. Egy jól elhelyezett redőnnyel a teljes sötétítés elérhető az otthonunkban, ez pedig kiváló lehetőséget teremt a belső hőmérséklet szabályozására.


A jó redőny csökkenti a rezsiköltséget

Egy minőségi redőny megtakarítással is jár: azzal, hogy hőszigetelő, télen is alkalmazható, hiszen akár harminc százalékkal csökkentheti egy átlagos otthon hőveszteségét. Ez pedig a fűtésszámlán azonnal jelentkezik majd. Persze inkább nyáron hasznos, amikor a meleget kell kint tartania, ezzel viszont a légkondicionáló használatát lehet csökkenteni, ami ugyancsak spórolást jelent. Említettük a hangszigetelést, ezt szintén megerősíti a redőny, de biztonságot is ad, hiszen egy betörés esetén egy plusz akadályt jelent a bűnözők számára, főleg, ha feltolásgátló található benne. Nem ez a legfontosabb funkciója, de fontos, hogy erre is alkalmas. A redőnyökből számtalan megoldás létezik, cégünknél van vakolható tokos és ablak fölé építhető, míg ami a mozgatását illeti, létezik hevederrel működő, azaz gurtnis, illetve hajtókarral, azaz kurblival mozgatható megoldás, a legmodernebbek pedig a motoros vezérlésű termékek. Hiába nyúlik tehát vissza a redőnyök eredete több évszázadra, jobb alternatívát a mai napig nem lehetett találni erre a problémára – nem véletlen, hogy az ultramodern okosházak is elképzelhetetlenek a minőségi redőnyök nélkül.


Forgalmazott redőnyök