Miért válnak egyre népszerűbb megoldássá a zsaluziák?

A címben szereplő kérdésre a válasz: azért, mert minőségi árnyékolástechnikai eszközök. A modern zsaluziák aprólékos fényszabályozást és tartós megoldást jelentenek minden otthonba.

Kiemelkedő fényszabályozás

Ha a népszerűségét nézzük, a zsaluziák egyértelműen a redőnyök mögé szorulnak hazánkban, de hozzá kell tennünk: méltatlanul, és ráadásul egyre kisebb a lemaradásuk. A minőségi zsaluzia árnyékolástechnikai szempontból van olyan jó megoldás, mint a redőny, sőt néhány extra funkciót is tartalmaz a kialakításának köszönhetően. Mik ezek? A fényszabályozás például sokkal jobban megoldható, mert a zsaluzia lamellái aprólékosan mozgathatóak, ezzel szinte végtelen számú beállítása valósítható meg. Eközben pedig megőrzi a belső terek privát jellegét, hiszen úgy ereszt be fényt, hogy az utcáról továbbra sem lehet majd belátni az ablakokon. Ebben a két kiemelkedően fontos részfunkcióban a zsaluzia jobban teljesít a redőnyöknél. A fényzárásra ez nem igaz, ott verhetetlen a redőny, ám a zsaluzia is képes a csaknem teljes sötétítésre, és a legerősebben tűző nap esetén is megnyugtató szűrést biztosít majd a szobák számára.


Modern, sokféleképpen variálható megjelenés

Sokszor választanak modern otthonokba zsaluziát, mert rengeteg módon variálható a kinézete, és sokak számára bizony a külcsín is fontos lehet. Létezik C, S és Z jelzésű lamella, emellett a színekben, árnyalatokban is szélesek a választási lehetőségek, amelyek kiválóan társíthatók a ház külső megjelenéséhez, a falak színéhez. A tok lehet sima, de vakolható is, utóbbi esetben egyálalán nem látszik majd, elrejti a homlokzat. Összességében elmondható, hogy a technológia fejlődésével a zsaluziák is hosszú időre szóló megoldást jelentenek – nem véletlenül vállalnak rájuk garanciát a gyártók –, eközben pedig modern és kellemes megjelenést kölcsönöznek a házak külső megjelenésének, valamint a redőnyökhöz hasonlóan szintén segítenek a hangszigetelés javításában. Felszerelhetőek hajtókarral, ám mivel modern megoldásról beszélünk, egyre népszerűbb a motorizált alkalmazás, amely ráadásul okosmegoldásokkal részben automatizálható is. A zsaluzia tehát a jövő külső árnyékolástechnikájának fontos szereplője lesz.


Forgalmazott zsaluziák