Félre az anyagokra vonatkozó előítéletekkel!

Félre az anyagokra vonatkozó előítéletekkel!

Félre az anyagokra vonatkozó előítéletekkel!

A mai világban akadnak olyan alapanyagok, amik finoman szólva sem szerepelnek a népszerűségi listák élén. Hogy csak a két, legkevésbé kedvelt toplistást említsük: műanyag és alumínium. Mindkettőről ezernyi sztereotípia kering, a megítélésük úgy általánosságban nem túl pozitív. Pedig érdemes egy kicsit más szemszögből rájuk tekinteni.

Az alumínium nem rideg, a műanyag nem öl meg!

Direkt fogalmazunk kicsit sarkítva, mert így épp az élei mutatkoznak meg a két leggyakoribb előítéletnek. Az alumíniumot sokan túlságosan ridegnek, fémesnek, idegennek tartják, ezért tartanak tőle, miközben számtalan pozitív jellemvonással rendelkezik, amiket nem célszerű nem kiaknázni. A műanyag pedig az aktuális közellenség, pedig belátható, hogy az élet számos területén megvan a maga helye, szerepe és előnye. És az is könnyen beismerhető, hogy a tengeri élőlények életét sem a műanyag ablakok vagy ajtók, hanem a zacskók és egyéb mindennapi, nagy tételben előállított csomagolási hulladékok okozzák. A fentiek miatt a PET-RO Nyílászárónál mindkét alapanyag előszeretettel és nagy eredményességgel, sikerrel használt. A pozitív tulajdonságaik mind szigetelés, mind formálhatóság szempontjából vitathatatlanok. Ráadásul olyan külsővel ruházhatóak fel a színterezésnek hála, amilyen a megrendelő szíve-vágya.


Érdemes ablakot nyitni az újdonságokra?

Mindenképpen. Márpedig ezek az anyagok jelenleg a jövőt is képviselik, miközben a fa ideje egyre inkább lejár, bár kár lenne tagadni, hogy aktuálisan is sokan szavaznak rá annak ellenére, hogy költséges és utókezelést igénylő anyag.