Jön a baba? Erre figyelj a gyerekszoba kialakításakor!

Jön a baba? Erre figyelj a gyerekszoba kialakításakor!

Jön a baba? Erre figyelj a gyerekszoba kialakításakor!

Jön a baba? Erre figyelj a gyerekszoba kialakításakor!

Jön a baba? Erre figyelj a gyerekszoba kialakításakor!

A gyermekáldásnál aligha akad nagyobb öröm egy család életében. A várakozás, a fogantatás boldogsága, a kilenc hónap izgalmai, végül a megszületés csodája olyan erővel bírnak, ami idővel csak tovább fokozódhat, ahogy a csöppnyi élet megérkezik, ahogy egyre több mindent felfedez, ahogy megismeri a nagyvilágot, a szüleit, végül önmagát. Egy életöltőn át tartó kalandtúra ez. De visszakanyarodva a kilenc hónaphoz, a várakozáshoz: a gyerekszoba kialakítását a legjobb akkora datálni, amikor a csöppség még csak „úton van”, így amire megérkezik, már igazi kacsalábon forgó csodaország fogadhatja!

Melyek a legkedveltebb színek?

Igazság szerint többnyire mindig azon megy a vacillálás, hogy kék vagy rózsaszín legyen az uralkodó árnyalat, avagy fiú vagy lány a kisbaba. Nem egyszer, azonban a szülők nem akarják tudni a babájuk nemét. Ekkor pláne fogós kérdés, hogy mivel is készüljenek. Mivel a gyermek eleinte alig fog fel bármit a világból, ezért elsősorban a szülői ízlés az, ami mérvadó. A színek, a vidám árnyalatok mindenképpen hozzáadhatnak a barátságos, meghitt környezethez. Aztán később, amikor a gyerkőc kezdi felfedezni a közegét, akkor matricákkal például nagyszerűen tovább fokozható a színpompás, érzékeket megdolgoztató élmény. Ugyanez érvényes a ruhák kiválasztására is. Bűbájosak természetesen a mesés típusok, de amíg még nem, hogy kedvenc mese, de még öltöztetésre váró baba sincsen, addig a szülői ízlést célszerű alapul venni, így képtelenség tévedni. S ha a szülők jól érzik magukat, akkor a gyermek szája is mosolyra görbül majd.


Mi a helyzet a konkrét átalakítással?

Amire mindenképpen megéri odafigyelni, és amit nem célszerű kihagyni a kialakítás folyamatából, az a nyílászárócsere. A modern nyílászárók beépíttetése megannyi előnnyel jár együtt, túl a jól látható esztétikumon, aminek a megléte nem kérdéses. Hogy melyek ezek?

Egyrészt a pazar hangszigetelésnek köszönhetően a külvilág zajai egy az egyben párkányon kívülre zárhatóak. Ez pedig a baba nyugalma szempontjából kulcsfontosságú. Főleg eleinte, amikor az érzékelés extra szenzitív, amikor minden ismeretlen. Ekkor a legkisebb, legártatlanabb neszek is óriási erővel rendelkeznek. Ez később persze változik, de az kicsit sem baj, ha az otthon nyugalma megmarad. A városi séták alkalmával úgyis jut bőven elég a tömegközlekedés, meg a nyüzsgés neszeiből.

Másrészt a minőségi hőszigetelés következtében sokkal kevesebb energia elegendő a komfortos közeg megteremtéséhez. S ez nemcsak olyan előny, ami saját bőrön érzékelhető, hanem ami konkrét anyagi hasznot hajt. Harmadrészt a biztonsági gyerekzárral is ellátott nyílászárók a jövőben is jó szolgálatot tehetnek, amikor a gyerkőc belép abba a korszakba, amikor minden érdekes, de főleg az a sok minden, ami tiltott. Ilyen módon teljes egészében megelőzhetőek a váratlan, balesetveszélyes helyzetek.

S bár a fentiek láttán sokan egyből kizárólag az ablakcserére asszociálnak, de természetesen az ajtókat is mindenképpen jó ötlet bevenni a körbe, hiszen a siker akkor teljes, ha minden nyílászáró érintett. Ebben a folyamatban nyújt teljes körű segítséget a PET-RO Nyílászáró csapata!