Kell-e tartani a fától, mint anyagtól?

Kell-e tartani a fától, mint anyagtól?

Kell-e tartani a fától, mint anyagtól?

Sokan a fa nyílászárókra még mindig úgy tekintenek, hogy azok nem érik meg hosszú távon, mert hamar megkopnak és elvetemednek. Vagyis még mindig él az a tévhit, hogy egy korszerűtlenebb konstrukcióról van szó a műanyagokkal szemben, ezért sokan még a rusztikus vagy mediterrán stílusú házaikhoz is inkább műanyag ablakokat és ajtókat szereltetnek be. Pedig nincs ok az aggodalomra.

Nincs kopás és vetemedés

A tévhitekkel ellentétben a modern, fából gyártott nyílászárók is ugyanúgy egyre innovatívabb megoldásokkal készülnek, ahogy az bármely más ablaknál vagy ajtónál történne. A PET-RO Nyílászáró által kínált márkák fa nyílászárói nem vetemednek, köszönhetően a speciális, többrétegű gyártási technológiáiknak, valamint hosszú évekig tökéletesen megtartják színűket. A fa nyílászárók tehát teljes mértékben alkalmasak bármely épülethez és stabilan, vetemedés nélkül sok-sok évig csodálatos ékei lehetnek annak. Nincs értelme tehát megfosztani magunkat a stílusos faelemektől.


Tökéletes szigetelés

Sokan a fa nyílászárókat a tökéletlen szigeteléssel is azonosítják. Pedig ma a fa ablakok és ajtók esetében is rengeteget változott a szigetelés technológiája. A régi ablakok egyszerű, dupla rétegű megoldásai helyett különféle szigetelők és speciális ragasztási technológiák fokozzák a fa nyílászárók hőmegtartási képességét – ez az eljárás vetekszik a műanyag nyílászárók hőtartó képességével.

Nem drága

A fából készült ablakok és ajtók valójában csak alig drágábbak a műanyagnál. Ez természetesen függ a fa fajtájától is, viszont aki fából készült nyílászárókat szeretne, annak nem kell sokkal többet kifizetnie a műanyaghoz képest.