Mennyire lényeges a hangszigetelés?

Mennyire lényeges a hangszigetelés?

Mennyire lényeges a hangszigetelés?

A nyílászárók cseréjével kapcsolatban általában a kitűnő hőszigetelés a legütősebb érv. Régen is így volt ez, de napjainkban különösen megnőtt ennek a jelentősége. Viszont van egy olyan pozitívum, amiről kevesen beszélnek, pedig aminek az ereje talán még az optimális hőszabályozáson is túltesz.

Miért veszélyesek a zajok?

A folyamatos, monoton zajszennyezés hozzátartozik a mindennapokhoz. Ám ettől még egy cseppet sem nevezhető ideálisnak vagy kívánatosnak. Sőt! Az emberi szervezet sokáig képes alkalmazkodni. Még olyan körülményekhez is, amik egyébként abszolút nem megfelelőek. De egy ponton betelik a pohár és vége. A zajok elviselése is ebbe a kategóriába tartozik. Egy darabig viszonylag jól megy a semlegesítés, aztán megjelennek a stressztünetek. Nyugtalan alvás, napközbeni zaklatottság, szorongás és egyéb idegrendszeri jelzések. Sokan ezekre hajlamosak legyinteni, mondván a feszültség velejárója a modern világnak. Valóban, a stressz népbetegség, de miért kellene hagyni, hogy olyasvalami váltsa ki, jelen esetben a túlzott zajszennyezés, ami egyébként könnyedén elkerülhető lenne?


Hogy jönnek ide az ablakok, ajtók?

Úgy, hogy a PET-RO Nyílászáró kínálatából kiválasztott minőségi termékek bármelyike képes arra, hogy a kintről érkező neszeket nemes egyszerűséggel párkányon vagy küszöbön kívül tartsa. Ennek köszönhetően az otthoni tér csendessé, nyugodttá, békéssé válhat. Az idegrendszer végre valahára megpihenhet, ahogy a test is és ez egy olyan előny, aminek az egészségügyi vonzata évtizedekben mérhető, vagyis túlzás nélkül állítható, hogy megfizethetetlen értékű!