Van jó megoldás, ha a tűzkár elleni védekezés a cél

Van jó megoldás, ha a tűzkár elleni védekezés a cél

Van jó megoldás, ha a tűzkár elleni védekezés a cél

A bejárati ajtó nemcsak a betörők ellen véd, hanem alkalmas lehet a tűz elleni védekezésre is, de csak akkor, ha speciálisan erre lett kifejlesztve. A PET-RO Nyílászárónál elérhetőek az Eko-Okna tűzgátló ajtói, amelyek eredményességét nemzetközi tanúsítvány igazolja.

Ha lehet, előzzük meg a tűzkárt

A legrosszabb rémálmunkban jön elő csak a kép, amikor a szeretett otthonunk, vagy éppen a cégünknek helyet adó iroda lángol, majd porrá ég. Ennél rosszabbat nehéz elképzelni, hiszen egy élet munkája mehet veszendőbe a tűzkár következtében, amely még akkor is tragédia, ha a biztosító megtéríti a kár egy részét. Lehet ez ellen védekezni? Igen, méghozzá körültekintő tervezéssel, illetve a tűzvédelmi szabályok betartásával. A megelőzést segítik a tűzgátló ajtók, amelyek valós védelmet jelentenek tűzeseteknél. A PET-RO Nyílászárónál minden igényre figyelünk, ezért forgalmazzuk a lengyel Aluprof kiváló minőségű, tanúsítvánnyal ellátott MB-78EI bejárati ajtóit, amelyek tökéletes gátat tudnak képezni a tűz ellen.


Mi kell tudni az ajtókról?

A tűzgátló ajtók szélessége 1400 milliméter az egyszárnyú, 2500 milliméter a kétszárnyú megoldás esetében. Ezek mellé választható oldalsó és felső világítás, ilyenkor azonban a méretet mindig egyedileg számítják ki a szakemberek. Mi garantálja, hogy egy ilyen ajtó tényleg elbírja a lángok által okozott hőhatást? Egy tanúsítvány, amely az Európai Unió mindegyik tagállamában lehetővé teszi a bejárati ajtók értékesítését a MB-78EI rendszerben. A konstrukció eredményességét a profilok belső kamráiba beszerelt tűzszigetelő elemek biztosítják. Nem csak ajtókra kell gondolni, ha tűzálló megoldást keres valaki: a tűzvédelmi rendszerek között szerepelnek belsőtéri vitrinek, illetve tűzvédelmi üvegek is, utóbbit edzett, színtelen hidrogéllel rétegezett üvegtáblák alkotják. Nagy előnyük, hogy további biztonsági garanciát jelentenek egy esetleges káreset során.